До складу Комітету входять представники країн Європейського Союзу.

Члени Комітету прибули в Україні з метою зібрати максимально повну інформацію про стан аерокосмічної галузі України в контексті підготовки цим Комітетом доповіді "Авіаційна і космічна промисловості України: перспективи співробітництва з Європою". Доповідь буде представлена на сесії Асамблеї Західноєвропейського Союзу у другій половині грудня поточного року.

Голова Комітету у закордонних справах Віталій Шибко, вітаючи учасників засідання, наголосив на важливості розвитку взаємодії між різними організаціями і структурами безпеки.

В.Шибко запевнив членів Комітету у тому, що зі свого боку Верховна Рада України зробить усе можливе для наближення законодавства нашої держави до європейських стандартів у царині європейської політики безпеки і оборони.

Представники України у виступах відзначали певну статичність у співробітництві між Україною та Європейським Союзом в авіаційній та космічній галузях. Така ситуація, на думку промовців, не може влаштовувати обидві сторони. Адже, Україні є що показати і чим зацікавити європейських партнерів. А, отже, необхідно активно задіяти всі можливості для плідної співпраці між Україною і Європейським Союзом.

Учасники виїзного засідання висловили сподівання на те, що вся інформація, зібрана членами Комітету під час перебування в Україні, буде систематизована і широко оприлюднена в країнах Євросоюзу. Це приверне додаткову увагу до можливостей України у авіаційній та космічній сферах.

Представники України також сподіваються на відповідні пропозиції з боку Європейського Союзу. Вони висловили розуміння, що тут багато залежатиме від прагматизму наших суб'єктів, їх зацікавленості у виході на європейський ринок.

Представники Комітету з питань техніки, авіації і космосу Асамблеї Західноєвропейського Союзу в рамках виїзного засідання побувають на презентації ДКБ "Південне" та ДП ВО "Південний машинобудівний завод" у м. Дніпропетровськ,  ознайомляться з виробничою базою цих підприємств.

Програмою виїзного засідання також передбачено відвідання членами Комітету авіаційного наукового-технічного комплексу ім. О.К.Антонова, зустріч з Генеральним конструктором АНТК ім. О.К.Антонова Д.С.Ківою та ознайомлення з роботою комплексу.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51