У понеділок Голова Верховної Ради України Олександр Мороз зустрівся зі співдоповідачами Комітету Парламентської асамблеї  Ради Європи з питань дотримання обов´язків і зобов´язань країнами-членами РЄ Р.Вольвенд і Х.Северінсен.

На початку зустрічі Олександр Мороз зазначив важливість роботи доповідачів, наголосивши на відкритості діалогу України з Радою Європи і її Парламентською асамблеєю. Голова Верховної Ради України ще раз підкреслив, що не робить трагедії із збереження моніторингу щодо України. «Це не є дискримінаційна дія. Моніторинг сприятиме прискоренню демократичних перетворень», - переконаний Голова Верховної Ради України.

У свою чергу Ханне Северінсен також зазначила: «Ми не розглядаємо моніторинг як кару. Це діалог, який сприятиме змінам на краще».

На прохання доповідачів Голова Верховної Ради України проаналізував перебіг передвиборчої кампанії, склад парламенту та розповів про поточну ситуацію у Верховній Раді. Зазначивши, що деякі негативні наслідки виборчої кампанії спостерігаються і сьогодні, Олександр Мороз наголосив на необхідності подолання розколу України на Схід і Захід.

Він також поінформував про перебіг переговорного процесу із формування коаліції депутатських фракцій. «Зараз продовжується робота над створенням широкої коаліції, до якої мала б увійти «Наша Україна». Так само переконані у необхідності цього і Президент, і Прем´єр-міністр», - підкреслив Голова Верховної Ради. За його словами, розширення коаліції зумовлено необхідністю успішної реалізації політреформи у частині місцевого самоврядування, запровадження європейської моделі управління, здійснення реформи судочинства, що є одним із зобов´язань України перед Радою Європи.

На думку Олександра Мороза, успішна реалізація політреформи і впровадження європейських стандартів життя в усіх сферах відкриватиме «перспективи подальшої розбудови демократії та європейської інтеграції України».

Голова Верховної Ради також зазначив, що він не підтримує ідею збереження за урядовцями депутатських мандатів. За його словами, це може спричинити ускладнення у роботі парламенту.

Під час зустрічі Ханне Северінсен висловила думку, що дальшому розвитку свободи слова в Україні сприятиме створення інституту суспільного мовлення. «Рада Європи із радістю допоможе Україні у технічних аспектах його створення», - зазначила вона.

У свою чергу Олександр Мороз заявив, що він був одним із ініціаторів створення цієї структури і зазначив, що має намір прискорити створення системи суспільного мовлення.

Відповідаючи на запитання доповідачів, Олександр Мороз повідомив, що в Україні, як з боку законодавчої, так і з боку виконавчої влади вживаються заходи, спрямовані на реформування системи судочинства.

 Голова Верховної Ради також зазначив, що до перспективного плану роботи Верховної Ради включені законопроекти, спрямовані на реалізацію євроінтеграційних прагнень України.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51