В засіданні взяли участь Перший заступник Голови Верховної Ради України А.Мартинюк, Перший віце -  прем'єр - міністр М.Азаров, члени Комітету з питань бюджету, представники фракцій парламенту, Кабінету Міністрів України.

Голова Комітету В.Макеєнко зазначив, що на сьогодні Комітетом розглянуто 3600 пропозицій від народних депутатів.

На засіданні було розглянуто 11 проблемних питань. Зокрема, вони стосуються умов оподаткування суб'єктів підприємницької діяльності, які реалізують на територіях спеціальних (вільних) економічних зон та територіях пріоритетного розвитку інвестиційні проекти .За підсумками обговорення ухвалено рішення доручити уряду проаналізувати ефективність роботи 15 підприємств ВЕЗ, виконання ними інвестиційних зобов'язань і до другого читання проекту держбюджету надати пропозиції щодо подальшої їх діяльності.

Дискусія точилася навколо спеціального режиму оподаткування ПДВ операцій з продажу (поставки) сільськогосподарськими підприємствами сільськогосподарської продукції. Уряд пропонує оподатковувати її за ставкою 12%. Водночас, народні депутати наголосили, що Верховною Радою вже прийнято відповідний закон (422 "за"), згідно з яким спеціальний режим оподаткування сільськогосподарських підприємств продовжено до 31 грудня 2007 року. Звучали пропозиції внести до Держбюджету норму, що цей закон діятиме до вступу України в СОТ. Остаточне рішення щодо цього питання буде прийматися при підготовці проекту Держбюджету до другого читання.

Що стосується норм з приватизації державного майна, зокрема, переліку об'єктів, до яких призупиняється дія Закону "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації", то ухвалено рішення доопрацювати це питання. Окремі народні депутати висловлювалися проти того, щоб в Державному бюджеті визначати перелік об'єктів, які підлягають чи не підлягають приватизації, надати право уряду регулювати ці питання протягом року, відповідно до чинного законодавства.

Учасники засідання обговорили також питання про зупинення дії норм Закону "Про статус народного депутата України" на 2007 рік, які стосуються виплати матеріальної допомоги колишньому народному депутату на період працевлаштування, після закінчення строку його повноважень, виплати матеріальної допомоги на оздоровлення та грошової допомоги у разі виходу на пенсію, визначення розміру пенсії без обмеження її граничного розміру, надання постійного житла та виплати грошової компенсації витрат для створення належних житлових умов. А також Закону "Про статус суддів" в частині визначення розміру щомісячного довічного грошового утримання без обмеження його граничного розміру, надання суддям додаткового посадового окладу при наданні щорічної відпустки та додаткової оплачуваної відпустки. Уряд пропонує зупинити на 2007 рік дію Закону "Про внесення змін до статті 20 Закону України "Про статус народного депутата України". Цей закон має вступити в дію з 01.01.2007 і передбачає особливі умови призначення пенсій народним депутатам без обмеження граничного розміру та перерахунок раніше призначених пенсій з усієї суми зарплати працюючих народних депутатів. Це питання буде вирішено при постатейному розгляді проекту.

Учасники засідання підтримали пропозицію уряду про надання дозволу Кабінету Міністрів України в 2007 році спрямувати на зворотній основі 20 млн. грн. на створення фонду державного соціального медичного страхування.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51