У вівторок, 26 вересня, Голова Верховної Ради України Олександр Мороз зустрівся з Віце-президентом Німецького Бундестагу пані Петрою Пау

На початку зустрічі Голова Верховної Ради України подякував пані Пау за те, що вона прибула до України для участі у заходах, присвячених 65-м роковинам трагедії Бабиного Яру. У свою чергу пані Пау зазначила, що для неї було дуже важливим взяти участь у цих заходах.

За її словами, у Німеччині роковини трагедії Бабиного Яру сприймають як трагічну подію. В Україні і Німеччині, сказала вона, є схожі пам´ятники: у Берліні пам´ятник Холокосту, а в Україні Меморіал у Бабиному Яру.

Разом із тим пані Пау висловила стурбованість підсумками останніх регіональних виборів у Німеччині, оскільки, за її словами, існує тенденція приходу до влади представників право-радикальних партій, які залучають до своєї ідеології молодь. «Ця проблема дуже непокоїть представників демократичних партій, і ми намагаємось діяти широким фронтом і вживати заходів, спрямованих на покращення соціально-економічної ситуації і життя молодих людей», - сказала вона.

Пані Пау також повідомила, що у Німеччині ведеться велика роз´яснювальна робота серед молоді стосовно подій Великої Вітчизняної війни. В свою чергу Голова Верховної Ради України назвав прикладом для всього світу зміну суспільної думки у Німеччині відносно трагічних подій сорокових років минулого століття. «В українському суспільстві також привито несприйняття крайніх радикальних поглядів», - сказав Олександр Мороз.

Під час зустрічі також було обговорено питання міжпарламентської співпраці, зокрема, на рівні груп дружби. «Ми зацікавлені у розвитку двосторонньої співпраці, у нас дуже велике поле для діяльності», - сказала пані Пау.

Олександр Мороз, на прохання пані Пау, повідомив, що на сьогодні проводяться переговори із фракцією блоку «Наша Україна» щодо розширення коаліції. «Я особисто дуже зацікавлений в розширенні коаліції», - заявив Голова Верховної Ради України. За його словами, формування широкої коаліції буде головним тестом на демократичність нашого суспільства.  При цьому Олександр Мороз зауважив, що фактично коаліція створена, оскільки сім членів кабінету Міністрів є представниками блоку «Наша Україна».

Олександр Мороз також повідомив про основні параметри і новації законопроекту про Держбюджет на наступний рік.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51