Сторони обговорили питання майбутнього головування Німеччини у Європейському Союзі, що розпочинається із 1 січня 2007 року, та стан відносин Україна – ЄС, а також обмінялися думками щодо майбутньої рамкової угоди між Європейським Союзом та Україною, адже термін Плану дій Україна – ЄС спливає у 2007 році. Серед проблем охоплених під час зустрічі й енергетична безпека Європи в контексті німецького головування в Євросоюзі.

В.Вечерко ознайомив дипломата із окремими аспектами діяльності Комітету. Народний депутат висловився за організацію інформаційного центру при Комітеті з питань європейської інтеграції. А створення в одному із міст Закарпаття зони вільної торгівлі для відтворення умов подібних до тих, що діють у Європейському Союзі, на його думку, допоможе українцям ліпше усвідомити механізм діяльності цієї організації і сприятиме більшому розумінню інтеграційних процесів. “Німеччина приділяє значну увагу процесам пов’язаним із європейською інтеграцією України. Громадяни справді мають більше знати про Європейський союз. Інформувати їх – це наше спільне завдання. Адже Європейський Союз має відновлювати свою вагу в Європі”, - вважає Йоганнес Реґенбрехт.

Німецького дипломата цікавила також оцінка зближення України з ЄС, зокрема, бачення фракції Партії регіонів щодо євроінтеграції держави. “Ми налаштовані на плідну і тісну співпрацю з Європейським Союзом. Ми прагнемо приєднання України до ЄС. Утім, водночас усвідомлюємо, що за один день цього не відбудеться”, - підкреслив Володимир Вечерко.

Не оминули в ході розмови питання вступу України до Світової організації торгівлі. Йоганнес Реґенбрехт, зокрема, висловив занепокоєння німецької сторони з приводу перенесення парламентських слухань “Стан підготовки вступу України до Світової організації торгівлі (СОТ), проблеми та перспективи” на 1 листопада 2006 року. За словами народного депутата В. Вечерка, причини – виключно технічні. Водночас він заявив, що результат слухань “багато у чому залежатиме від налаштованості депутатів у сесійній залі”. Утім, парламентарій висловив сподівання, що Україна приєднається до СОТ на початку 2007 року.

Під час розмови сторони обговорили перспективи зустрічі членів Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції із німецькими парламентаріями у Бундестазі (парламенті Німеччини) напередодні головування країни в ЄС. За словами гостя, цікавою в контексті двостороннього співробітництва була б зустріч із представниками “Групи дружби Україна – Німеччина”, що діє у парламенті ФРН та німецькими парламентаріями із Комітету в європейських справах. “Ми повністю налаштовані на робочі відносини з Німеччиною. По духу, темпераменту, діям ваша країна є близькою нам, зокрема Східним областям України – промисловому реформаторському регіону”, - зазначив Володимир Вечерко.

Предметом бесіди були також питання щодо збільшення німецьких інвестицій в Україну і створення “стабільних передбачуваних умов для бізнесу”.

 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51