Комітетом опрацьовано 81 проект законів і постанов, з яких 33 прийнято в цілому. Проведено 101 засідання, розглянуто 739 питань, з яких 24 з контролю за виконанням чинного законодавства та власних рішень. Також проведено 55 конференцій, тематичних виставок, симпозіумів, семінарів, форумів та "круглих столів".

Крім того, підготовлено та проведено 25 парламентських слухань, слухань у Комітеті, громадських слухань та круглих столів, на яких особлива увага приділялася виконанню Національної програми сприяння розвитку малого підприємництва України та розгляду напрямків її реалізації на певні періоди.

Виконуючий обов'язки голови Комітету В.Гуров зазначив, що "проведена важлива робота з питань здійснення підприємницької діяльності та регуляторної політики. Зокрема, прийнято закони, положення яких спростили реєстрацію громадських організацій, профспілок, політичних партій, скоротили перелік дозволів необхідних для впровадження підприємницької діяльності, визначили форми власності суб‘єктів господарювання, допомогли отримати дозвіл на видобування бурштину суб‘єктам господарювання всіх форм власності та скасувати умови локалізації при вступі до СОТ".

Крім того, в рамках урядового проекту "Вступ України до СОТ" лише минулого року було опрацьовано 4 законопроекти, які гармонізували законодавство України у сфері санітарного, ветеринарного, фітосанітарного, технічного регулювання, стандартизації та оцінки відповідності, а також у сфері дотримання безпеки продукції в процесі її розповсюдження та розміщення на ринку.

Комітетом проводилися виїзні засідання щодо законодавчого врегулювання існуючих у промисловості проблем, із залученням широкого кола фахівців, науковців, експертів та громадськості. Зокрема, засідання відбулися на металургійному комбінаті ім. Ф. Дзержинського, ВАТ "Донецький металургійний комбінат", підприємстві ДАК "Укррудпром" у м. Кривому Розі, ВАТ "Запорізький алюмінієвий комбінат", ЗАТ "Ново-краматорський машинобудівний завод", ВАТ НВФ "Луганські акумулятори", ВАТ "Рівненський завод "Газотрон", ЗАТ "Макіївський металургійний завод", Черкаському НВК "Фотоприлад" тощо. На засіданнях розглядалися питання щодо опрацювання окремих положень проекту закону "Про Національну програму розвитку та реформування гірничо-металургійного комплексу України до 2010 року", розробки державної стратегії відродження і підтримки вітчизняного виробництва та розвитку високих наукоємких конкурентноспроможних технологій, особливостей приватизації підприємств ДАК "Укррудпром", державної підтримки виробництва лужних акумуляторів і перспективах розвитку цієї продукції тощо.

На думку В. Гурова, особливе значення мали підготовлені і проведені Комітетом у травні 2003 року парламентські слухання на тему: "Проблемні питання розвитку підприємництва в Україні: регуляторна політика держави та заходи щодо підтримки малого та середнього бізнесу", в яких взяло участь понад 600 учасників.

Протягом четвертого скликання Комітетом у порядку контролю за виконанням прийнятих законів були проведені слухання, зокрема, щодо державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності, дозвільної системи у сфері господарської діяльності тощо.

Велика увага також приділялась розгляду та опрацюванню листів, звернень та скарг від громадян, підприємств та організацій. За період четвертого скликання Комітетом розглянуто понад 5200 звернень.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51