Складенням присяги новообраними народними депутатами України 25 травня розпочнеться урочисте засідання Верховної Ради України.

Відповідно до затвердженого Підготовчою депутатською групою Порядку проведення церемонії складення присяги народними депутатами України, зареєстрованими за результатами виборів, проведених 26 березня 2006 року, реєстрація народних депутатів України для участі у церемонії складення присяги здійснюється до її початку біля столів реєстрації у вестибюлі сесійної зали Верховної Ради України з 8 до 10 години  25 травня 2006 року, згідно з поданим Центральною виборчою комісією списком зареєстрованих народних депутатів України і на підставі виданих нею тимчасових посвідчень народних депутатів України.

Народним депутатам України при реєстрації вручається передбачений статтею 79 Конституції України текст присяги, виготовлений за формою, встановленою Підготовчою депутатською групою, із зазначенням прізвища, імені та по-батькові депутата, який складає присягу, а також дати її складення.

У залі засідань Верховної Ради України народні депутати розміщуються на місцях, попередньо визначених Підготовчою депутатською групою.

Після завершення звучання мелодії "Козацького маршу" з подіуму біля президії звучатиме вірш В.Сосюри "Любіть Україну" у виконанні народної артистки України Ніни Крюкової. 

О 10 годині 25 травня 2006 року Голова Верховної Ради України четвертого скликання Володимир Литвин з місця головуючого на засіданні вітає народних депутатів України та інформує про присутніх у залі пленарних засідань запрошених, які прибули на церемонію складення присяги, і відповідно до Конституції України запрошує на трибуну найстаршого за віком народного депутата України (Іван Олександрович Герасимов, Комуністична партія України) для зачитування тексту присяги.

Після зачитування тексту присяги він займає своє місце у залі пленарних засідань. Народні депутати України слухають текст присяги стоячи.

Звучить духовний гімн України "Молитва за Україну" (слова О. Кониського, музика М.Лисенка) у виконанні Національного академічного народного хору імені Г.Верьовки.

Голова Верховної Ради України четвертого скликання запрошує народних депутатів України скріпити своїми підписами присягу під її текстом. Церемонія відбувається в урочистій обстановці з відповідним оформленням зали (місць) складення присяги (третій поверх будинку Верховної Ради України по вулиці Грушевського, 5).

Народні депутати України скріплюють своїми підписами присягу, здають скріплені тексти присяги реєстраторам біля столів реєстрації. Після цього народні депутати відповідно до статті 15 Регламенту Верховної Ради України розписуються у відомості реєстрації і отримують персональну картку для голосування.

Результати складення народними депутатами України присяги та їх реєстрації для участі у першому засіданні Верховної Ради України п'ятого скликання повідомляються Верховній Раді України головою Підготовчої депутатської групи перед відкриттям першого пленарного засідання.

Народні депутати України, які з тих чи інших причин не зможуть взяти участь у церемонії складення присяги 25 травня 2006 року, а також ті народні депутати України, які будуть зареєстровані Центральною виборчою комісією після 25 травня 2006 року, складатимуть її перед Верховною Радою України в індивідуальному порядку.

***

О 12-00 розпочнеться перше засідання Верховної Ради України п´ятого скликання.

Відповідно до затвердженого Підготовчою депутатською групою Порядку відкриття та ведення першої сесії Верховної Ради України  п'ятого скликання до обрання Президії сесії Голова Підготовчої депутатської групи з місця головуючого на засіданні повідомляє Верховній Раді України про кількість зареєстрованих Центральною виборчою комісією народних депутатів України та кількість народних депутатів України, які склали присягу і зареєстровані (біля столів реєстрації) для участі у пленарному засіданні, про момент припинення повноважень Верховної Ради України четвертого скликання та відповідно до частини четвертої статті 82 Конституції України запрошує найстаршого за віком присутнього у залі народного депутата України на трибуну для відкриття першого пленарного засідання Верховної Ради України.

Найстарший за віком народний депутат України проголошує з трибуни: "Перше засідання Верховної Ради України, обраної 26 березня 2006 року, оголошую відкритим".

У залі звучить мелодія Державного Гімну України. Народні депутати України під час виконання мелодії Державного гімну України встають.

Після завершення виконання мелодії Державного гімну України найстарший за віком народний депутат України займає своє місце у залі засідань.

Головуючий на засіданні надає визначеному Підготовчою депутатською групою народному депутату України слово для пропозицій щодо складу Тимчасової президії першої сесії Верховної Ради.

До обрання Голови Верховної Ради України члени Тимчасової президії першої сесії головують на засіданнях Верховної Ради України почергово, за алфавітним порядком.

Рішення Верховної Ради України, прийняті до обрання Голови Верховної Ради України, підписуються всіма членами Тимчасової президії першої сесії.

***

На розгляд народних депутатів України буде запропонований схвалений Підготовчою депутатською групою проект Постанови про порядок денний першої сесії Верховної Ради України п´ятого скликання на період до сформування персонального складу комітетів Верховної Ради України.

До порядку денного внесені питання:

- Про Тимчасову президію першої сесії.

- Про послідовність розгляду питань, визначених частиною першою статті 16 Регламенту Верховної Ради України.

- Оголошення заяви від Уряду про складення повноважень Кабінету Міністрів України перед новообраною Верховною Радою.

- Звернення Президента України до Верховної Ради України п´ятого скликання.

- Про формування та реєстрацію депутатських фракцій.

- Про обрання Лічильної комісії.

- Про висвітлення роботи першої сесії Верховної Ради України п´ятого скликання.

- Про доповідь Голови Верховної Ради України попереднього скликання про стан законодавчої роботи.

- Про звіт Підготовчої депутатської групи.

- Про перелік, кількісний склад та предмети відання комітетів Верховної Ради України.

- Про коаліцію депутатських фракцій у Верховній Раді.

- Обрання Голови Верховної Ради України.

- Обрання Першого заступника та заступника Голови Верховної Ради України.

- Обрання голів комітетів, перших заступників, заступників голів,  секретарів та членів комітетів.

- Про Погоджувальну раду депутатських фракцій у Верховній Раді України.

- Про порядок денний першої сесії Верховної Ради України п´ятого скликання на подальший період.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51