У вівторок, 31 січня 2006 року, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин відвідав Харківську область.

В ході робочої поїздки Голова Верховної Ради України взяв участь в пленарному засіданні сесії обласної ради Харківської області.

Під час прес-конференції В.Литвин, торкаючись питання складної ситуації з опаленням міста Алчевська, повідомив журналістам про те, що Верховна Рада розгляне на найближчому засіданні цю проблему.

На його думку, необхідно розглядати це питання спільно з урядом для того, щоб "не вирішувати його тимчасово".  "Якщо розглядати, то грунтовно", -сказав він.

Головною проблемою в цьому питанні В.Литвин вважає виділення коштів на його вирішення. "Приклад з Алчевськом примусить нас повернутись обличчям до проблеми реформування житлово-комунальної сфери", - підкреслив Голова Верховної Ради. Він також наголосив на необхідності наведення порядку з тарифами.

В.Литвин повідомив журналістам про те, що він запропонує провести рейтингове голосування по 14 кандидатурам на посаду судді Конституційного суду за квотою парламенту на наступній сесії. За його словами, у випадку нерезультативного голосування він запропонує привести до присяги суддів, призначених раніше Президентом України та обраних з´їздом суддів

Під час візиту Голова Верховної Ради України відвідав також Харківський машинобудівний завод "ФЕД", де оглянув цехи підприємства, стенди з його продукцією та зустрівся з колективом заводу.

Звертаючись до працівників підприємства, Голова Верховної Ради України окреслив коло завдань, в тому числі і парламенту, стосовно розвитку високотехнологічних підприємств, в тому числі і "ФЕД". Він відзначив, що "на сьогодні нам треба вживати екстренних заходів, щоб зберегти науковий потенціал Харківщини, як одного з найрозвиненіших регіонів". Водночас він підкреслив, що Харківщина, яка має промислове зростання, отримала це зростання не за рахунок наукоємних виробництв, а за рахунок виробництва тютюнових виробів та пива "Рогань".

За словами В.Литвина, на сьогодні він бачить одним з головних завдань разом з урядом визначити галузі, які утримують позиції України, насамперед, літакобудування.

Він зазначив, що Україна належить до небагатьох держав, які мають замкнений цикл літакобудування, яке має стати одним з пріоритетів нашої держави на зовнішніх ринках. Крім цього, В.Литвин відзначив необхідність підтримувати і інші пріоритетні галузі, в які першочергово потрібно спрямувати кошти.

За словами В.Литвина, на сьогодні менше трьох відсотків виробництва в Україні є високотехнологічними, і саме до них належить "ФЕД".

В.Литвин підкреслив, що продукція літакобудування є конкурентною на зовнішніх ринках, і треба визначитися, насамперед з Росією, стосовно взаємовідносин у галузі літакобудування. Він закликав українських політиків бути прагматичними, водночас не втрачати дружніх зва´язків, насамперед з Росією. Це також стосується і виробництва літака Ан-148, який є одним з найкращих подібних літаків у світі.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51