Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з Прем’єр-міністром Латвійської Республіки Айграсом Калвітісом.

Під час зустрічі В.Литвин підкреслив, що “ми зацікавлені у розвитку співпраці між нашими країнами по всьому спектру відносин”.

А.Калвітіс високо оцінив рівень взаємин між парламентами як дуже важливий елемент міждержавних відносин. “Дуже добре, що дружні партнерські відносини складаються не лише на рівні держав, парламентів, а і між політичними партіями. Це велика частина демократії”, - сказав він.

Голова Верховної Ради України підкреслив, що “пропорційна система виборів покликана активізувати розбудову партій і партійне структурування”. “Втім, не менш важливою є і потреба кадрового оновлення української політики”, - додав він.

В.Литвин висловив сподівання, що “всі форми відносин сприятимуть розвитку економічної співпраці, для якої новим імпульсом стане і Ваш візит”.

А.Калвітіс, підкреслюючи наявність багатьох спільних суспільно-політичних цінностей між Україною та Латвією, характерних для європейських країн, наголосив на тому, що “є всі підстави поглиблення економічної співпраці з Україною. За його словами, Латвія підтримує євроінтеграційні устремління України.

В.Литвин вважає конкретним проявом підтримки, зокрема, спрощення візового режиму, наголошуючи при цьому, “що основну частину шляху ми повинні пройти самі”.

“Україна відкрилася для країн ЄС і сподівається на позитивний вибір одного з багатьох можливих механізмів спрощення візового режиму для своїх громадян з боку європейських країн”, - зазначив В.Литвин.

Торкаючись в розмові перспектив співпраці у гуманітарній сфері – культури, освіти, спорту – А.Калвітіс і В.Литвин також відзначили важливість активізації контактів між підприємцями обох країн, для чого Прем’єр-міністр Латвії планує переглянути правову базу і визначити, які рішення уряду та парламенту необхідні для розвитку бізнесових контактів.

А.Калвітіс і В.Литвин обмінялись думками щодо суспільно-політичної ситуації в обох країнах.

В.Литвин висловив переконання, що незалежно від результату парламентських виборів, напрямки внутрішньої та зовнішньої політики України не зазнають принципових змін.

Прем’єр-міністр Латвійської Республіки висловив співчуття з нагоди Дня пам’яті жертв голодомору в Україні. Голова Верховної Ради назвав це трагічною сторінкою нашої історії, “уроки з якої нам потрібні для нашого майбутнього”.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51