У середу, 1 лютого 2006 року, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин перебуває з робочою поїздкою до Хмельницькій області.

В.Литвин взяв участь у пленарному засіданні сесії Хмельницької обласної ради, на якому було розглянуто і затверджено обласний бюджет на 2006 рік.

Промовляючи перед депутатами обласної ради, Володимир Литвин назвав позитивною тенденцією те, що збережено соціальну спрямованість в бюджеті всіх рівнів.

Відповідаючи на запити обласних депутатів, Голова Верховної Ради України підтримав ідею щодо збільшення фінансування медичної галузі в найближчому майбутньому, принаймні вдвічі. В.Литвин також відзначив, що з різних причин, зокрема, зі змінами ціни на енергоносії "доведеться переглядати державний бюджет цього року". І наголосив, що це "не повинно стосуватись зменшення соціальних виплат, а необхідно відшукувати додаткові джерела фінансування". "Сьогодні, працюючи над бюджетом, нам потрібно радикально придивитись до нашої податкової системи, відкинувши при цьому політику", - сказав В.Литвин

Також, на думку Голови Верховної Ради України, потрібно буде переглядати митні тарифи за умов дотримання принципу захисту і підтримки національного товаровиробника в АПК, легкій промисловості та інших сферах.

"Оскільки ми все одно живемо виборами, то добре було б, якби політики вибудовували виборчі дії не на боротьбі одного проти одного, а на змаганні, хто запропонує кращу, реалістичнішу програму, запропонує точніші шляхи вирішення питань державної ваги дальшого розвитку країни", - наголосив В.Литвин.

Він виступив з ініціативою провести у стінах Верховної Ради України зустріч лідерів всіх партій і блоків, які беруть участь у парламентських виборах, і "спільно винайти відповідь на запитання, з чим ми будемо йти на вибори, яку країну будуємо, а також, як нам забезпечити вільне волевиявлення людей".

"Нашим головним завданням є відновлення стійких темпів зростання в економіці", - підкреслив Голова Верховної Ради України. "Проблема житлово-комунальної сфери це сьогодні проблема безпеки держави", - сказав В.Литвин, згадуючи аварію в Алчевську, для подолання наслідків якої знадобились зусилля Президента України.

В той самий час, на думку Голови Верховної Ради України, "розпоряджатись коштами, виділеними на соціально-побутові потреби, повинні на місцевому рівні, відповідаючи за результат".

Торкаючись зовнішньополітичних питань, В.Литвин зазначив, що, на жаль, "нині стосунки з Росією стають стабільно напруженими". На його преконання, "Україні не треба шукати, до кого прихилитись, а треба вибудовувати дружні і прагматичні стосунки зі всіма партнерами, виходячи з національних інтересів держави".

"Наше завдання на рівні регіонів і на рівні центральної влади - утримати ситуацію і не допустити, щоб у зв´язку з виборами країна знову потрапила у черговий перехідний період", - підкреслив Голова Верховної Ради України.

Подолання кризи управління В. Литвин пов´язує із необхідністю запровадження системної кадрової політики, а  не "політики огульного зведення рахунків або всепрощення".

"Вкрай важливо, щоб збереглася в політичному плані прогнозована країна", - наголосив В.Литвин.

Голова Верховної Ради України також відповів на запитання журналістів під час прес-конференції.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51