В слуханнях взяли участь народні депутати, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, професійних асоціацій сфери та туристичних підприємств з усіх регіонів країни.

Учасники слухань обговорили проблеми відновлення ефективної вертикальної структури державного управління туризмом та курортами до районного рівня в основних туристичних центрах та формування нового формату управління галуззю у партнерстві держави і громадських асоціацій.

Виступаючі акцентували на забезпеченні активної участі професійних асоціацій у здійсненні регуляторних та контролюючих функцій держави щодо суб'єктів туріндустрії, висловлювали пропозиції щодо модернізації системи курортних закладів з урахуванням сучасних ринкових засад та соціальних функцій системи охорони здоров'я.

У ході слухань також були обговорені питання формування комплексної мережі туристичних інформаційних центрів в центрі та регіонах, наголошувалось на створенні ефективної системи підтримки спортивного та активного туризму, зокрема для дітей та молоді, формуванні механізму реальної державної підтримки дитячого та молодіжного туризму в Україні як форми патріотичного виховання молоді.

Учасники заходу наголошували на необхідності комплексної розробки та просування на ринку разом із зацікавленими діловими структурами маршрутів по історико-культурних центрах України, розробки майстер-планів розвитку туризму в окремих регіонах України та системній роботі з національними та зарубіжними інвесторами на цій основі.

Особлива увага під час слухань зверталась на необхідність термінової розробки окремих планів підготовки туристичної інфраструктури для міст, що планують проведення фіналу чемпіонату Європи з футболу.

Учасники слухань висловили свої пропозиції щодо започаткування мережі культурно-туристичних центрів в замках та фортецях України та реалізації комплексного плану заходів на перетині туризму і культури, створення ефективно діючої системи безпеки в туризмі, запровадження ресурсозберігаючих та екологічних технологій в туристичній індустрії, виховання у туристів відповідального ставлення до природи та культурної спадщини, розширення ринку праці через розвиток туризму, в тому числі у пов'язаних галузях, розробки програми розвитку сільського туризму як складової соціального розвитку села.

На комітетських слуханнях дискутувалися питання формування механізму сприяння будівництву і реконструкції об'єктів турінфраструктури, підвищення конкурентноздатності турпродукту через зменшення ПДВ на готельні послуги, формування ефективного партнерства бізнесу і влади в питаннях рекламно-інформаційної підтримки туризму, просування за кордоном українського турпродукту, боротьби з "тіньовим" туристичним бізнесом та нечесною конкуренцією з боку іноземних компаній, представництва яких працюють в Україні.

Зважаючи на масштабні та різнопланові завдання, що стоять сьогодні перед туристичною індустрією країни, більшість учасників слухань запропонували вжити заходів щодо відновлення окремого центрального органу виконавчої влади в сфері туризму та курортів.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51