У п’ятницю Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з делегацією “Ради керівників бізнесу з питань національної безпеки”(BENS).

Під час зустрічі В.Литвин зазначив, що “ми високо цінуємо рівень відносин між США та Україною, який склався після виборів Президента України”. Також Голова Верховної Ради України високо оцінив цілі та завдання, які ставить перед собою організація “Рада керівників бізнесу з питань національної безпеки”.

“Україна є важливим зв’язком між Європою та Азією, і в цьому контексті важливими є питання її безпеки”, - сказав Генерал Збройних Сил США у відставці, керівник делегації Чарльз Байд.

Розмова торкалася перспективних напрямків розвитку України у найближче десятиріччя та проблем, з якими вона може зіткнутися на цьому шляху.

“Українська еліта, яка б брала на себе відповідальність за прийняття рішень та за результат реалізації цих рішень, ще повинна сформуватися”, - зазначив В.Литвин. На його думку, основні напрямки розвитку країни “не викликають жодних заперечень”.

Зовнішньополітичними цілями України, за словами В.Литвина, є інтеграція до європейських і євроатлантичних структур. “Питання полягає лише у тому, як забезпечити рух у цих напрямках, одержання конкретних результатів не на словах, а у справах”, - зазначив Голова Верховної Ради України. Він також наголосив на важливості розробки “дорожньої карти, визначеної, виходячи з цілей і національних інтересів України”.

“Україна є європейською країною і тому вона потребує відповідної структури державного управління”, - сказав В.Литвин.

“Політична еліта України повинна забезпечити виконання суспільного замовлення – це будівництво країни, результати її суспільного, політичного, економічного розвитку”, - відзначив Голова Верховної Ради України.

Отже, переконаний В.Литвин, і передвиборча боротьба повинна мати в основі конкуренцію програм політичних партій, а не особисте протистояння окремих персон. На його думку, на основі детального аналізу ситуації в різних сферах життя в Україні необхідно визначити концепцію розвитку країни у XXI столітті. І вже виходячи з основних положень цієї концепції, важливо визначити ті інструменти, механізми, почергові кроки, які необхідні для реалізації поставлених концептуальних завдань. Це стосується різних сфер, рівней організації життя в Україні, в тому числі, і вибору оптимальної моделі влади та політичної системи.

Під час зустрічі було наголошено на важливості двосторонніх українсько-американських консультацій на рівні неурядових організацій, активізації їхньої взаємодії з відповідними владними структурами.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51