Члени Комітету рекомендували Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення зміни до Закону України "Про спеціальний режим інвестиційної та інноваційної діяльності технологічних парків" (щодо організаційних основ діяльності технологічних парків).

Проектом пропонується внести зміни до чинного закону, спрямовані на усунення неоднозначностей у визначенні норм, що регулюють функціонування технологічних парків, їх учасників, дочірніх та спільних підприємств, що утворюються технологічним парком, а також, на посилення контролю за виконанням інвестиційних та інноваційних парків.

Комітет, заслухавши доповідь народного депутата Л.Байсарова про проект закону про внесення зміни до Закону України "Про спеціальний режим інвестиційної та інноваційної діяльності технологічних парків" щодо створення технологічного парку "Ресурси Донбасу", вирішив повернутися до повторного розгляду після отримання експертних висновків від Міністерства освіти і науки України та Національної академії наук України.

Комітет, заслухавши інформацію начальника Державного департаменту боротьби з економічною злочинністю Міністерства внутрішніх справ України про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю" (щодо науково-методичного забезпечення боротьби з комп'ютерною злочинністю) відзначив важливість подальшого вдосконалення законодавчого врегулювання кримінальної відповідальності за комп'ютерну злочинність та необхідність науково-методичного забезпечення боротьби із злочинністю.

Члени Комітету зазначили, що питання науково-методичного забезпечення боротьби з комп'ютерною злочинністю повинно здійснюватися не відокремлено і фраґментарно, а в рамках загальнодержавної програми науково-методичного забезпечення боротьби із злочинністю.

Комітет враховуючи, що на розгляді Верховної Ради України знаходиться низка законопроектів, якими передбачено врегулювання відносин в сфері інформаційно-комунікаційних технологій (у тому числі й з посилення відповідальності за злочини, які здійснюються із використанням комп'ютерної техніки), і всі їх норми повинні бути взаємопов'язані та взаємоузгодженні між собою, рекомендував Кабінету Міністрів прискорити подання на розгляд Верховної Ради Конвенції Ради Європи "Про кібернетичну злочинність". Комітет вважає за доцільне рекомендувати суб'єкту законодавчої ініціативи доопрацювати зазначений законопроект, розглянувши найважливіші законодавчі пропозиції щодо науково-методичного забезпечення боротьби із злочинністю в єдиному законопроекті.

Комітет, заслухавши інформацію голови підкомітету з питань науки і інноваційної діяльності Комітету К.Ситника про проект Закону про мови та інформацію голови підкомітету з питань гуманітарної освіти і науки П.Толочка про проект закону України про застосування російської мови в Україні, вирішив доопрацювати зазначені законопроекти та розробити на їх основі єдиний.

Комітет, заслухавши інформацію про проект закону про внесення змін до деяких законів України з питань оренди, концесії чи приватизації комунального майна, рекомендував Верховній Раді прийняти його у першому читанні з урахуванням, що засновник (власник) державного чи комунального дошкільного навчального закладу не має права безпідставно ліквідовувати його, зменшувати в ньому площу території, кількість груп та має право здавати в оренду приміщення виключно для надання додаткових освітніх послуг.

Комітет, рекомендував Верховній Раді відхилити проект закону про внесення змін до деяких законів України з питань.

Комітет, також рекомендував парламенту прийняти за основу проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальний військовий обов'язок і військову службу".

Законопроектом пропонується визначити статус юнаків, які утримуються у військових оркестрах. Члени Комітету зазначили, що прийняття цього законопроекту дасть змогу поліпшити виховання, навчання, соціальний захист та матеріальне забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Комітет розглянув проекти законів про Загальнодержавну програму адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу та про кінематографію і рекомендував Верховній Раді прийняти їх за основу.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51