У заході, організаторами якого виступили Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти, Міністерство освіти і науки, Міністерство у справах молоді та спорту, Всеукраїнська асоціація викладачів історії та суспільних дисциплін "Нова доба", взяли участь 40 кращих команд учнів загальноосвітніх закладів України.

Перший заступник Голови Комітету з питань освіти і науки Ігор Юхновський передав переможцям акції вітання Голови Верховної Ради України Володимира Литвина. Він привітав школярів із здобутими досягненнями, звернувся до молодого покоління, майбутньої української еліти, з напутніми словами. "Кожна проста річ, зроблена з душею, дає вам велич внутрішнього почуття свого місця у цій державі", - наголосив І.Юхновський. Виконані учнями проекти з охорони навколишнього довкілля, покращання умов свого навчання, громадського управління, інших сфер І.Юхновський назвав складовими великого почуття – бути патріотом своєї держави. І.Юхновський побажав школярам, щоб їхня акція не припинялася, щоб передавалася естафета молодшим поколінням.

Учасників акції привітали Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Геннадій Удовенко, заступник Голови Комітету з питань науки і освіти Сергій Дорогунцов, представники міністерств з питань освіти і науки.

Про проведення вже п'ятої щорічної акції, в якій взяли участь понад 2000 школярів України, розповіла Голова Всеукраїнської асоціації викладачів історії та суспільних дисциплін "Нова доба" Поліна Вербицька. Вона назвала всіх переможців акції, які зініціювали та виконали реальну роботу щодо покращання різних аспектів діяльності свої шкіл, місцевих громад. Беручи участь в акції "Громадянин", забачила П.Вербицька, команди учнів виявили актуальні проблеми своїх місцевих громад, пропонували варіанти їх вирішення. Вони, зокрема, займалися облаштуванням поховань полеглих у Великій Вітчизняній війні, допомагали органам місцевої влади розв'язувати такі проблеми, як ліквідація сміттєзвалищ, упорядкування парків і садів, надавали допомогу інвалідам та пенсіонерам у їхньому повсякденному житті тощо. Досліджуючи сутність проблеми, школярі збирали різноманітну інформацію, матеріали, документи, на основі яких розробляли соціальний проект.

Переможці у виступах відзначали, що виконана ними робота згуртувала їх, зробила активними учасниками всього, що відбувається навколо, навчила на рівних не тільки спілкуватися з керівниками місцевих органів влади, а й разом вирішувати наболілі питання. На стендах були представлені конкретні свідчення виконаних робіт.

Представники команд-переможниць поділилися своїми планами щодо подальшої участі в акції, побували на екскурсії у сесійному залі Верховної Ради, сфотографувалися на згадку з народними депутатами перед будинком Верховної Ради України.

На екскурсії у Верховній Раді України

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51