У суботу відбулася зустріч Голови Верховної Ради України Володимира Литвина з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Коментуючи на прохання журналістів підсумки зустрічі, В.Литвин заявив, що він “побачив і відчув налаштованість на розв’язання тих конкретних завдань, які стоять перед нашими країнами, які очікують свого розв’язання”.

“Це був професійний і прагматичний підхід, і мені імпонувала позиція Президента Російської Федерації, який сказав, що ми підтримуємо зовнішньополітичні устремління України, для нас є лише одна проблема у цьому питанні – щоб не було вибудувано заслін між нашими народами, між нашими країнами, а все інше – це суверенна воля України”, - сказав Голова Верховної Ради України.

На переконання В.Литвина, Україна і Росія “повинні виходити з того, що вигідно для кожної із сторін, потім шукати серединну лінію ідомовлятися для того, щоб отримати акумульований результат”.

В.Литвин також зазначив, що рівень товарообігу між нашими державами не відповідає економічному потенціалу України і Російської Федерації. “Товарообіг між Україною і Російською Федерацією за минулий рік на один мільярд менше, ніж товарообіг між Російською Федерацією і Білорусією. Якщо порівняти економічні потенціали наших країн, то товарообіг має бути принаймні втричі більший – а це робочі місця, це зарплата, це ринок збуту нашої продукції”, - підкреслив він.

Під час зустрічі, сказав В.Литвин, також обговорювалась міжпарламентська складова двосторонньої співпраці. “Мова йшла про те, що парламенти обох країн в цій роботі повинні виступати як органічна складова співпраці на всіх рівнях влади, - зазначив Голова Верховної Ради України. – А радше у нас є всі підстави говорити про співробітництво не на рівні влади, а про співробітництво на рівні народів і країн”.

В.Литвин високо оцінив існуючий рівень міжпарламентської співпраці України і Росії і висловив переконання, що парламенти України і Російської Федерації повинні сьогодні “органічно вписатись в ті домовленості, які були досягнуті на рівні Президентів і на рівні Урядів”. Він повідомив, що у травні поточного року у Російській Федерації планується провести шосте засідання міжпарламентської комісії по співробітництву.

Відповідаючи на запитання щодо перспектив ухвалення змін до Державного бюджету на поточний рік, В.Литвин повідомив, що Уряд разом з Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету зараз доопрацьовують цей законопроект, щоб потім не виникало проблем при його розгляді у профільному комітеті і в сесійній залі.

“Ми домовились, що 24 березня законопроект буде розглядатися у сесійній залі за умови, що в понеділок Верховна Рада і кожен народний депутат його отримає”, - сказав В.Литвин.

“Коли буде готовий документ, Верховна Рада збереться і прийме виважене рішення, я в цьому переконаний”, - зазначив керівник українського парламенту.

За словами Голови Верховної Ради України, практично всі соціальні виплати – “і підвищення пенсій, і підвищення мінімальної заробітної плати, і винагороди при народженні дитини, і підвищення стипендій, розміру утримання військовослужбовців”, які пропонуються у законопроекті, раніше були ухвалені відповідними законами. “І добре, що Кабінет Міністрів демонструє готовність виконувати ті закони, які введені у дію”, - сказав він.

“Я думаю, що саме оця соціальна складова буде підштовхувати до того, щоб депутати визначилися і голосували “за”. Хоча, я думаю, дуже складно буде багатьом депутатам, оскільки мова буде вестись також про відмову від різного роду пільг і економічних привілей, які отримали відповідні галузі, території. Так що тут депутату доведеться вибирати головний чинник, а головний чинник, я вважаю – це соціальні проблеми, і вони переважать”, - наголосив В.Литвин.

   
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51