Дорогі співвітчизники!

Прийміть щирі вітання з Новим роком і Різдвом Христовим – вершинними, яскравими віхами в сузір’ї дорогих нам подій і дат.

Ці свята, підносячи нас над плином повсякдення і забарвлюючи в неповторні кольори наше життя, вдячно сприймаються і розумом, і серцем. Вони одвіку осяяні чарівним світлом перших дитячих вражень, не затьмарених наступним нелегким досвідом, ми пропускаємо їх через свої долі, надії та сподівання. І, може, саме у миттєвості народження нового року людина ще раз з граничною ясністю та повнотою осягає свою сутність і призначення на цій землі, відчуває тепло своєї родини та оселі, міць своєї сув’язі з народом.

Сталося так, що нині на переддень Нового року випало завершення президентських перегонів, які вдосталь принесли всім нам і хвилювань, і тривог.

Але навряд чи можна заперечити, що за останні місяці Україна зробила такий прорив, який поставив її у центр світових цивілізаційних процесів і людських симпатій. Можливо, лише зараз, на порозі 2005 року, ми по-справжньому розстаємося з двадцятим століттям і вступаємо в період, коли житимемо за вимогами віку двадцять першого.

За своїм змістом новітня українська революція була революцією моральною. Люди вийшли на вулиці і майдани не заради хліба та видовищ, а за правдою і свободою. Загальне піднесення, народжувана на його хвилі нова влада – це потужний імпульс до того, щоб повсякчас творити добро, щастя і краще майбутнє, яких бажаємо сьогодні один одному.

Закликаю усіх нас, дорогі співгромадяни, сповна і з максимально можливими результатами використати цей шанс, спрямувати свою енергію, свідомість та творчий ресурс на досягнення єдиної святої мети – побудувати Україну демократичну, процвітаючу, широко знану і заслужено шановану міжнародною спільнотою.

Наші славні попередники виплекали цю Україну у своїх мріях – ми утвердимо її такою в Європі та світі.

Кожен з нас прожив рік, що минає, по-різному – радість і журба червоними і чорними нитками пронизували полотно пошуків правильних відповідей і вистражданих рішень. Не обійшлося, звичайно, без помилок і розчарувань. Але ми з честю витримали випробування, подолали острах бути самими собою, жити вільно, сповідувати верховенство права, повагу до людської гідності.

Проходячи через духовне очищення та оновлення, ми стали свідками й учасниками народження громадянського суспільства, утвердження свого національного єства. Спроби роз’єднання за регіональною ознакою змусили нас ще глибше усвідомити, що Україна у світі одна, і вона для нас – єдина. Нам однаково дорогі Донбас і Прикарпаття, Причорномор’я і Волинь, Крим і Придніпров’я, Слобожанщина і Поділля, кожний куточок нашої землі.

У новому році, символом якого стане голосистий півень, було б якось не по-українськи проспати своє щастя. То ж прокидаймося з першими променями сонця і не знаймо втоми – рідна земля віддячить сторицею.

Нехай світять усім нам незгасними дороговказами Божі заповіді та почуття синівського обов’язку перед Вітчизною, яка дала нам життя і горде ймення – українці!

Нехай тепло родинного вогнища зігріває наші душі й серця, нехай у кожну домівку прийдуть святковий настрій, достаток, мир і згода, віра у завтрашній день, у свою щасливу зірку.

З любов’ю і повагою до вас

Володимир ЛИТВИН

 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51