10 січня 2005 року розпочинається акредитація журналістів і технічних працівників ЗМІ на сьому-восьму сесії Верховної Ради України четвертого скликання відповідно до нового Положення про порядок акредитації журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України. Видача карток акредитації розпочнеться з 17 січня 2005 року.

Для акредитації необхідно подати до Прес-служби (вул. Садова, 3-А, кімната № 1112) заявку на ім’я керівника Прес-служби Верховної Ради України Шведової Вікторії Володимирівни на бланку редакції ЗМІ за підписом керівника ЗМІ, завіреним печаткою.

Прес-службою видаються акредитаційні картки таких видів: акредитаційна картка на пред’явника, акредитаційна картка тимчасової акредитації, індивідуальна акредитаційна картка.

Акредитаційні картки на пред’явника видаються вітчизняним та зарубіжним ЗМІ для журналістів і технічних працівників, які є штатними працівниками цих ЗМІ. Керівник ЗМІ або представник ЗМІ, спеціально уповноважений на це, надає Прес-службі належно завірений перелік прізвищ журналістів, які користуватимуться зазначеними картками.

Акредитаційні картки тимчасової акредитації видаються журналістам і технічним працівникам, які є штатними працівниками вітчизняних регіональних та зарубіжних ЗМІ і відповідно до заявки на акредитацію мають на певний час цільове завдання з висвітлення діяльності Верховної Ради України.

Журналістам та технічним працівникам зарубіжних ЗМІ акредитаційні картки на пред’явника та акредитаційні картки тимчасової акредитації видаються Прес-службою за наявності у них відповідних посвідчень працівників зарубіжного ЗМІ, виданих Міністерством закордонних справ України.

Індивідуальні акредитаційні картки видаються журналістам, які не є штатними чи позаштатними працівниками ЗМІ.

Для отримання індивідуальної акредитаційної картки журналісти можуть акредитуватися відповідно до закону, у тому числі за заявками ЗМІ, з якими вони співпрацюють, та шляхом подання особистої заяви про акредитацію з наданням документів, що підтверджують їх професійний фах.

Вітчизняні ЗМІ у заявці на акредитацію зазначають: засновників або видавців ЗМІ, його статутні завдання, періодичність випуску, тираж на час подання заявки (для друкованих ЗМІ), сферу (регіон) поширення, адресу ЗМІ, номери телефонів керівників ЗМІ, номери телефонів, факсу та електронну адресу служби інформації ЗМІ, потребу редакції в кількості акредитаційних карток на пред’явника або акредитаційних карток тимчасової акредитації.

Друковані ЗМІ та інформаційні агентства до заявки на акредитацію чи додаткову акредитацію додають копію свідоцтва про державну реєстрацію у державному реєструючому органі (друковані ЗМІ додають також два останні примірники видання).

Телерадіоорганізації до заявки на акредитацію чи додаткову акредитацію додають копію ліцензії на право використання каналу та часу мовлення, виданої Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення; телерадіомовні організації – виробники продукції (студії-виробники) – копію договору з телерадіомовною організацією на трансляцію програм або ефірну довідку про трансляцію програм.

Інтернет-видання у заявці на акредитацію зазначають: засновників; адресу; номери телефонів керівництва; номери телефонів, факсу та електронну адресу служби інформації; потребу в кількості акредитаційних карток на пред’явника.

Зарубіжні ЗМІ в заявці на акредитацію зазначають адресу центральної редакції ЗМІ, адресу кореспондентського пункту ЗМІ в Україні, список журналістів і технічних працівників, які користуватимуться акредитаційними картками на пред’явника та акредитаційними картками тимчасової акредитації, та надають копії посвідчень працівників зарубіжного ЗМІ, виданих Міністерством закордонних справ України.

Копія заявки на акредитацію, заявка, яка не містить зазначених вище відомостей, Прес-службою не розглядаються.

Повний текст Положення про порядок акредитації журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України і зразки оформлення заявок розміщено на WEB-сторінці Верховної Ради України в мережі інтернет (адреса: www.rada.gov.ua, Інформаційний сервер Верховної Ради, розділ “Порядок акредитації”).

 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51