Заступник Голови Верховної Ради Олександр Зінченко у середу в Варшаві зустрівся з представниками засобів масової інформації Республіки Польща.

Відповідаючи на питання щодо участі українських миротворчих сил в Іраку, зокрема, під військовим керівництвом польського командування, О.Зінченко відзначив значний досвід українських військових у виконанні миротворчих місій. За словами Заступника Голови Верховної Ради, “участь у відбудові повоєнної країни є найбільш важливою мотивацією їхньої діяльності, і для них це не парад, а складна робота.”

На переконання О.Зінченка, важливо, щоб миротворчі сили “впроваджували мирне життя не кутим чоботом, а з урахуванням особливостей країни і релігійних уподобань”.

Заступник Голови Верховної Ради підкреслив, що керівництво України вжило всіх заходів для забезпечення високої ефективності цієї миротворчої місії. Як приклад О.Зінченко навів останній візит Міністра оборони України Євгена Марчука до Іраку. “Це був не інспекційний візит, а візит, під час якого вирішувались питання організації взаємодії з усім миротворчим контингентом, у тому числі з польським. Українське суспільство усвідомлює, що військовий контингент бере участь у миротворчій місії, яка носить відновлювальний, а не агресивний або деструктивний характер”, - сказав він.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо взаємодії українських миротворців з польським командуванням, О.Зінченко висловив думку, що тут головним є “чітка взаємодія на рівні технологічних засобів зв’язку, транспортного та тилового забезпечення, виконання всіх необхідних дій та відповідальність”.

Заступник Голови Верховної Ради також зазначив, що зараз в україно-польських стосунках спостерігається тенденція значного збільшення українських інвестицій в польську економіку. “За нашою інформацією, це несподіванка, в тому числі, в тому числі і для більшості польських бізнесменів, але це реалії”, - сказав він.

Як повідомлялось раніше, 10 вересня на запрошення Сейму Республіки Польща відбувається робочий візит делегації Верховної Ради України на чолі з Заступником Голови Верховної Ради Олександром Зінченком до Польщі.

Мета візиту – обговорення питань підготовки першого засідання Міжпарламентської асамблеї Україна – Польща.

В ході візиту заплановані зустрічі О.Зінченка з Маршалом Сейму Мареком Боровським, Заступником Маршала Сенату, Головою польської частини Міжпарламентської асамблеї Україна – Польща Іолантою Данеляк та представниками ділових кіл Польщі. Як очікується, сторони також обговорять широке коло економічних питань та питань, пов’язаних з євроінтеграцією.

О.Зінченко очолює українську частину Міжпарламентської асамблеї Україна – Польща.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51