Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання.

Головуючий повідомив, що у сесійній залі присутні члени Кабінету Міністрів на чолі з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

За пропозицією депутатських фракцій і груп вони будуть відповідати на запитання про діяльність Уряду впродовж першої половини 2021 року.

Головуючий надав слово для виступу Прем’єр-міністру Денису Шмигалю.

Глава Уряду доповів про результати роботи по пріоритетних напрямках діяльності очолюваного ним Кабінету Міністрів за останній час.

Денис Шмигаль, зокрема, поінформував народних депутатів про заходи, які вживає Уряд, спрямовані на подолання наслідків пандемії коронавірусу та проведення вакцинації населення; про виплати пенсій, індексацій та додаткових виплат, призначення субсидій населенню; про підготовку до опалюваного сезону та тарифи на житлово-комунальні послуги.

Прем’єр-міністр також доповів про макроекономічну ситуації в державі.

В контексті нових економічних ініціатив доповідач виділив активізацію діяльності Уряду.

Денис Шмигаль також відзначив, що протягом останнього року Уряд активно працював над розширенням промислового безвізу. Зокрема, він повідомив про те, що Кабінет Міністрів планує в найближчі два роки підписати з Європейським Союзом п’ять угод, які лібералізують відносини двох сторін у різних сферах. Крім промислового безвізу планується отримати ще чотири з ЄС. Це - авіаційний безвіз або угода про відкрите небо, енергетичний безвіз або приєднання до європейської енергомережі ENTSO-E, митний безвіз або приєднання до конвенції про процедуру спільного транзиту і цифровий безвіз.

Доповідач також поінформував про заходи, що здійснюються в агропромисловому секторі, про виконання програми Президента «Велике будівництво», про налагодження співпраці Уряду з міжнародними фінансовими організаціями, про виконання Програми діяльності Уряду.

Прем’єр-міністр відповів на запитання депутатських фракцій і груп, які стосувались: ліквідації наслідків повеней на Закарпатті, зокрема, відновлення газопостачання; функціонування української мови і розробки програми сприяння опануванню українською мовою; підвищення зарплат медичним працівникам; виплати субвенцій на зарплати освітянам; виплати субсидій малозабезпеченим громадянам під час опалювального сезону; забезпечення лікарень кисневими станціями; якості навчання у зв’язку з переважно дистанційною освітою.

На запитання народних депутатів відповіли члени Уряду щодо: виплати компенсацій ветеранам, забезпечення житлом ветеранів війни з числа переселенців; призначення нового очільника Держрезерву; призначення керівника Державного агентства лісових ресурсів агентства у Закарпатській області; розподілу бюджетних грошей на берегоукріплення; наповнення газосховища до опалювального сезону; міжгалузевого балансу наповнення державного бюджету; використання сільськогосподарських земель під пасовища; забезпечення вакциною від туберкульозу; передачі Державного агентство водних ресурсів під керівництво Мінагрополітики.

На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зазначив, що сьогодні виповнюється 31 рік з дня прийняття Декларації про державний суверенітет України. Він привітав народних депутатів з річницею прийняття Декларації.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Антон Поляков.

Народні депутати 298 голосами підтримали пропозицію головуючого щодо зміни порядку денного пленарного засідання.

Заступник Голови Верховної Ради Олена Кондратюк повідомила, що протягом цього пленарного тижня народними депутатами було внесено 139 запитів, із них до Президента України - 12 депутатських запитів, до органів Верховної Ради - 2, до Кабінету Міністрів - 68, до керівників інших органів державної влади та органів місцевого самоврядування - 52, до керівників підприємств, установ і організацій, розташованих на території України 5 запитів народних депутатів.

Олена Кондратюк оголосила депутатські запити.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Андрій Стріхарський. У заяві йшлося про підтримку національної збірної на Олімпійський іграх у Токіо.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Микола Княжицький. У заяві йшлося про забезпечення функціонування української мови як державної на території України.

Народні депутати розглядають питання про призначення Монастирського Д.А. Міністром внутрішніх справ України.

Головуючий повідомив, що Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вніс до Верховної Ради подання про призначення Дениса Монастирського Міністром внутрішніх справ.

Кандидат на посаду Міністра внутрішніх справ Денис Монастирський оголосив заяву про можливий конфлікт інтересів.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль представив кандидата.

Кандидат на посаду Міністра внутрішніх справ Денис Монастирський доповів про свою роботу та про головний пріоритет у роботі на посаді Міністра - безпека громадян та відновлення довіри до правоохоронних органів.

Кандидат відповів на запитання народних депутатів.

Голова підкомітету Комітету з питань правоохоронної діяльності Олександр Бакумов доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді призначити Дениса Монастирського Міністром внутрішніх справ.

В обговоренні питання виступили представники депутатських фракцій і груп.

Головуючий поставив на голосування пропозицію про призначення на посаду Міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського.

Народні депутати 271 голосом підтримали призначення Дениса Монастирського Міністром внутрішніх справ.

Головуючий повідомив про заяву народного депутата Дениса Монастирського про дострокове припинення ним обов’язків народного депутата.

Народні депутати 340 голосами підтримали заяву Дениса Монастирського про дострокове припинення ним обов’язків народного депутата.

Денис Монастирський склав присягу члена Кабінету Міністрів.

Народні депутати розглянули кілька проектів законів та постанов.

У другому читанні та в цілому 295 голосами прийнято Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення розбіжностей та осучаснення реалізації майна в іпотеці та виконавчому провадженні, №3360-1.

Верховна Рада 313 голосами прийняла у другому читанні і в цілому проект Закону "Про основи національного спротиву", №5557.

312 голосами «за» прийнято у другому читанні і в цілому проект Закону "Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про чисельність Збройних Сил України" щодо збільшення чисельності Збройних Сил України у зв'язку із прийняттям Закону України "Про основи національного спротиву", №5558.

Верховна Рада 294 голосами прийняла Постанову «Про імплементацію Національного плану скорочення викидів від великих спалювальних установок».

Постановою затверджено звернення Верховної Ради України до Уряду щодо забезпечення механізмів виконання Національного плану скорочення викидів від великих спалювальних установок у строки, затверджені Додатком II до Договору про заснування Енергетичного Співтовариства та Директивою 2001/80/ЄC про обмеження викидів деяких забруднюючих речовин у повітря від великих спалювальних установок; забезпечення енергетичної безпеки держави та екологічної безпеки громадян; зменшення навантаження на систему охорони здоров’я, яке сформувалось внаслідок забрудненості атмосферного повітря.

308 голосами народні депутати підтримали прийняття Постанови «Про встановлення Всеукраїнського Дня відповідальності людини».

Згідно з Постановою, Всеукраїнський День відповідальності людини відзначатиметься щорічно 19 жовтня.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков закрив останнє пленарне засідання п’ятої сесії Верховної Ради 9-го скликання.

У сесійній залі прозвучав Державний Гімн України.

 


 





Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51