Прийнято в цілому закони:

"Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України". Прийняття цього законопроекту направлено на законодавче врегулювання повноважень Верховної Ради України, щодо визначення статусу, порядку створення та діяльності тимчасових органів Верховної Ради України під час процедури усунення Президента України з поста в порядку імпічменту.

"Про внесення зміни до статті 384 Кримінально-процесуального кодексу України".  Документом доповнено перелік осіб, які мають право на подання касаційної скарги.

"Про внесення змін до Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу". Документ забезпечить умови для подальшого поглиблення інтеграції України до внутрішнього ринку ЄС.

"Про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про розмежування земель державної та комунальної власності".  Документом вносяться зміни в частині доповнення переліку земель державної власності, які не можуть передаватись до комунальної власності.

"Про внесення змін до деяких законів України".  Документ регулює питання права релігійних організацій на постійне користування земельною ділянкою.

"Про внесення змін до статті 11 Закону України "Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні". Законом передбачається надання пільгових умов погашення освітніх кредитів для громадян, які мають дітей.

"Про внесення змін до Закону України "Про соціальну роботу з дітьми та молоддю" та деяких інших законодавчих актів". Документом визнаються організаційні і правові засади соціальної роботи з сім´ями, дітьми та молоддю.

"Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України". Закон спрямований на усунення суперечностей в законодавстві, що виникнули після набуття чинності Законом України „Про Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України".

"Про внесення зміни до деяких законів України" - встановлюються пільги на безоплатне поховання осіб, які брали участь у бойових діях на території інших країн, а також  забезпечити соціальний захист членів їх сімей.

"Про внесення змін до статті 12 Закону України "Про плату за землю". Законом встановлюється порядок плати за землю для спортивних споруд закладів фізичної культури та спорту, баз олімпійської та паралімпійської підготовки.

"Про внесення змін до деяких законів України" - щодо створення систем управління якістю, систем екологічного управління та інших систем управління, а також збільшення контрольованості можливих екологічних наслідків процесів господарської діяльності підприємств України

"Про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних засобів масової інформації приміщень та майна". Законом тимчасово, до прийняття Закону України «Про реформування  державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», який визначить суб´єктів права власності, встановлюється мораторій на відчуження приміщень та майна редакцій державних та комунальних ЗМІ.

"Про внесення змін до деяких законів України". Документ передбачає порядок обміну інформацією про одержувачів соціальних виплат.

"Про внесення змін до деяких законів України". Законом приводяться у відповідність законодавчі акти у зв'язку з перейменуванням окремих урядових органів управління.

"Про Загальнодержавну програму зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему". Прийняття Закону дозволить затвердити єдиний документ щодо визначення діяльності зі зняття з експлуатації і бюджетного фінансування цієї діяльності.

"Про внесення змін до Закону України "Про концесії на будівництво та експлуатацію автомобільних доріг". Закон націлений на створення більш сприятливих умов для реалізації інвестиційних проектів у сфері будівництва, реконструкції, ремонту і експлуатації автомобільних доріг на умовах концесії із залученням коштів приватних інвесторів.

"Про систему збору та обліку єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування". Законом передбачається консолідація в одному органі подібних для усіх фондів функцій, а саме: постановки на облік платників, формування та ведення Державного реєстру соціального страхування, забезпечення єдиної звітності, здійснення контролю за повнотою та своєчасністю справляння єдиного соціального внеску.

"Про ратифікацію Угоди між Україною та Словацькою Республікою про внесення змін до Договору між Україною та Словацькою Республікою про соціальне забезпечення".

"Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина про перевезення військових вантажів та персоналу через територію України".

"Про ратифікацію Європейської конвенції про правовий статус дітей, народжених поза шлюбом".

 Прийнято з пропозиціями Президента України закони:

"Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо використання дитини для жебракування".

"Про внесення змін до статті 14 Закону України "Про статус народного депутата України".

 Подолано вето Президента на закони:

"Про Дисциплінарний статут Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України".

"Про внесення змін до деяких законів України щодо мінімізації впливу фінансової кризи на розвиток вітчизняної промисловості".

Прийнято постанови:

Про стан україно-російських взаємин у газовій сфері та ситуацію із забезпеченням України енергоносіями, здійснення транзиту природного газу її територією до європейських споживачів;

Про проведення парламентських слухань на тему: "Підготовка до проведення в Україні фіналу чемпіонату Європи 2012 року з футболу";

Про відзначення 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні та звільнення України від фашистських загарбників;

Про невідкладні заходи зі збереження територіальної цілісності Національного ботанічного саду ім.М.М.Гришка НАН України;

Про розроблення Загальнодержавної програми технічного та матеріального переоснащення і соціального розвитку Державних аварійно-рятувальних служб Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи;

Про Заяву Верховної Ради України у зв'язку з трагічними подіями внаслідок кривавих терактів у індійському місті Мумбаї;

Про проведення парламентських слухань: "Про стан правосуддя в Україні" (18 березня 2009 року);

Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки діяльності Національного банку України в період фінансової кризи";

Про присудження премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2008 рік;

Про призначення у 2009 році стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених;

Про Рекомендації парламентських слухань на тему: "Про стан дотримання конституційних гарантій трудових прав громадян";

Про спеціальну доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини "Стан дотримання Україною міжнародних стандартів у галузі прав і свобод людини";

Про відзначення 100-річчя першої прижиттєвої діагностики гострого інфаркту міокарда;

Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для розслідування корупційних дій посадових осіб, які перешкоджають поверненню 16-ти вертольотів МІ-8 МТ (МТВ) до складу Сухопутних військ Збройних Сил України, переданих в оренду приватній компанії ЗАТ "Українські вертольоти";

Про Звіт Тимчасової слідчої комісії з питань з'ясування обставин щодо порушення Конституції України та законодавства України Севастопольською міською державною адміністрацією та Севастопольською міською радою, іншими органами виконавчої влади з питань земельних відносин, а також щодо службових зловживань та розкрадання державних коштів при виконанні робіт за Програмою соціально-економічного розвитку м. Севастополя;

Про запровадження мораторію на виселення видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження.

 Прийнято низку постанов про зміни в складі комітетів Верховної Ради України та про обрання та звільнення суддів.

 Ряд законопроектів прийнято в першому читанні, направлено на повторне читання, відхилено, розгляд деяких перенесено.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51