Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе та секретар Комітету Валентин Наливайченко зустрілися з делегацією Бундестагу - головою Комітету з питань Європейського Союзу в Бундестазі Антоном Гофрайтером, а також членами Комітету Ґюнтером Кріхбаум та Томасом Гакером.

Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала Німеччині за підтримку України та за нещодавнє рішення подвоїти військову допомогу. Вона зауважила, що для України є критично важливим отримання далекобійної зброї Taurus, щоби Збройні Сили мали змогу знищувати об'єкти росіян в тилу окупованих територій. «Сподіваюся ми всі разом усвідомлюємо, що для того, аби досягти успіху ми маємо бути спроможні знищити військову спроможність РФ як на лінії фронту, так і поза нею, щоб не дати їм змоги логістично поповнювати свої сили», - сказала голова Комітету.

Антон Гофрайтер поцікавився, яких кроків Україна вживає, щоб врегулювати питання національних меншин на двосторонньому рівні з Угорщиною. Адже це питання було однією з вимог, які мала виконати Україна перед тим, як Європейська Рада ухвалить рішення про відкриття переговорів про членство в ЄС. Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що Україна реально готова до конструктивної розмови з Угорщиною, але, на жаль, ця розмова виходить за рамки двосторонніх відносин.

Іванна Климпуш-Цинцадзе також зазначила, що країни, які прагнуть стати членами ЄС не повинні стати заручниками внутрішніх перетворень в Євросоюзі. Внутрішня реформа в ЄС та приєднання нових кандидатів, на її думку, мають відбуватися паралельно.

Ґюнтер Кріхбаум запевнив членів Комітету з питань інтеграції України до ЄС у повній підтримці України Німеччиною: «Наш візит сьогодні є свідченням нашої повної підтримки». Він вважає, що Європа має підтримувати Україну військово, а також у виконанні умов на шляху до ЄС. Ґюнтер Кріхбаум зазначив також, що треба використовувати усі можливі міжнародні майданчики для того, щоб залучати підтримку для України.

Іванна Климпуш-Цинцадзе, зі свого боку, переконана, що велику роль у залученні цієї підтримки можуть відіграти саме партнери України. «Важливо, щоб ініціатива такої підтримки надходила не лише від нас, а від наших європейських партнерів. Європа має зараз показати приклад Сполученим Штатам. Бо нам усім важливо не програти у цій війні. Якщо Україна програє - вона перестане існувати, як держава, але це також буде поразка Заходу», - сказала голова Комітету. Вона закликала допомогти Україні отримати усі можливі засоби, щоб захистити себе, а також щоб вберегти ті здобутки вільного світу і демократії, які вже вдалося напрацювати.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

04 травня 2024 12:21
04 травня 2024 12:17
03 травня 2024 16:08
03 травня 2024 15:36
03 травня 2024 15:29
03 травня 2024 15:19
03 травня 2024 14:24
03 травня 2024 13:33
03 травня 2024 13:07
03 травня 2024 11:43