До Дня працівників дипломатичної служби Президент України Володимир Зеленський, Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль та Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук особисто висловили вдячність українським дипломатам за роботу.

«Сьогодні, у День працівників і працівниць дипломатичної служби України, я від імені всіх наших людей, усього суспільства України дякую вам — усій українській дипломатичній спільноті — за роботу в інтересах держави Україна, в інтересах наших людей. Кожен знає свій результат. І всі, хто ефективний заради України. Усі, хто додає Україні сили щоденно. Усі, чиї ідеї спрацювали й чия енергія розкриває для України нові перспективи. Чи то у системі дипломатичної служби, чи то поза системою, але українські представники, наші представництва — я дякую всім вам!» — наголосив Президент України Володимир Зеленський, звертаючись до українських дипломатів. Він також зазначив, що цього року у міжнародній сфері Україна досягла таких речей, які ще на початку року здавалися майже недосяжними, а головний політичний результат року — це початок переговорів про членство нашої держави у Євросоюзі.

Зі свого боку, Спікер Парламенту України підкреслив роль української дипломатії.

«Те, що робить українська дипломатія, особливо зараз, у часи повномасштабного вторгнення, — увійде у дипломатичні підручники й книги», — наголосив Спікер Парламенту України, додавши, що пишається тією синергією дій усіх гілок влади, спрямованою на досягнення швидкого та потрібного результату на міжнародній арені. Руслан Стефанчук висловив вдячність за рівень міжпарламентської дипломатії, який Україна має завдяки підтримці українських дипломатів, котра стала прикладом для багатьох інших парламентів світу.

Він зауважив, що спільними зусиллями вдалося досягти того, що міжнародне співтовариство згуртоване у справі захисту України: «Ми обʼєднали інші країни довкола надання Україні фінансової, гуманітарної та оборонної підтримки».

«Європейський Союз ухвалив політичне рішення про відкриття перемовин з Україною. І безумовно — це важливий здобуток нашої дипломатії та результат злагодженої роботи всіх гілок влади», — акцентував Руслан Стефанчук, зазначивши, що скорочення відстані між Україною та НАТО також є результатом колосальної роботи. «Українська армія є армією НАТО де-факто, адже вона виконує три основні функції: воює зброєю НАТО, за стандартами НАТО та захищає країни НАТО на їхньому східному фланзі», — наголосив він.

«Те, що сьогодні робить Україна у своєму поступі, — такого не було ніколи у системі світових обʼєднань», — зауважив Спікер Парламенту України, додавши, що це велика естафета, де переможе той, хто максимально мобілізує сили й продемонструє справжнє прагнення стати частиною цієї спільноти. Він зазначив, що наступна мета України — визначення рамок переговорів.

Окрім того, Руслан Стефанчук заявив, що завдяки дипломатичній роботі було розширено коло партнерів, які визнали Голодомор 1932-1933 років геноцидом Українського народу. Водночас світ і надалі гуртується довкола Формули миру Президента України Володимира Зеленського, обʼєднуються країни й зусилля довкола Кримської платформи.

«Це далеко не весь перелік дипломатичних здобутків України. І я дякую кожному, хто бореться за те, аби світ стояв пліч-о-пліч з Україною», — наголосив насамкінець Голова Верховної Ради України.

Також Руслан Стефанчук нагородив працівників Міністерства закордонних справ України Почесними Грамотами й Грамотами Верховної Ради України, Подяками Голови Верховної Ради України.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

29 квітня 2024 14:06
29 квітня 2024 13:29
26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51