Верховна Рада України сьогодні, 7 червня, 235-ма голосами ухвалила Постанову "Про обрання голів і перших заступників голів комітетів Верховної Ради України четвертого скликання, створення Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації, обрання голови і першого заступника голови цієї комісії та призначення Керівника Апарату Верховної Ради України".

Відповідно до Постанови, перелік комітетів Верховної Ради доповнено пунктом, який передбачає створення комітету з питань Європейської інтеграції. Таким чином, у парламенті четвертого скликання діятимуть 24 комітети та Спеціальна комісія.

Згідно з Постановою керівниками та першими заступниками Комітетів обрано:

1. Головою Комітету з питань правової політики - Василя ОНОПЕНКА, першим заступником - Миколу ОНІЩУКА.

2. Головою Комітету з питань державного будівництва і місцевого самоврядування - Анатолія МАТВІЄНКА, першим заступником - Віктора СЛАУТУ.

3. Головою Комітету з питань соціальної політики та праці - Василя ХАРУ, першим заступником - В'ячеслава КИРИЛЕНКА.

4. Головою Комітету з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства - Миколу ПОЛІЩУКА, першим заступником - Михайла ЛОБОДУ.

5. Головою Комітету з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму - Катерину САМОЙЛИК, першим заступником - Равіля САФІУЛЛІНА.

6. Головою Комітету з питань науки і освіти - Станіслава НІКОЛАЄНКА, першим заступником - Ігоря ЮХНОВСЬКОГО.

7. Головою Комітету з питань культури і духовності - Леся (Леоніда) ТАНЮКА, першим заступником - Павла МОВЧАНА.

8. Головою Комітету з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій - Станіслава ГУРЕНКА, першим заступником - Володимира ДЕМЬОХІНА.

9. Головою Комітету з питань бюджету - Петра ПОРОШЕНКА, першими заступниками - Валерія КОНОВАЛЮКА та Людмилу СУПРУН.

10. Головою комітету з питань фінансів і банківської діяльності - Сергія БУРЯКА, першими заступниками - Віктора КАПУСТІНА та Василя ЦУШКА.

11. Головою комітету з питань промислової політики і підприємництва - Юрія ЄХАНУРОВА, першим заступником - Вадима ГУРОВА.

12. Головою комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки - Андрія КЛЮЄВА, першим заступником - Миколу МАРТИНЕНКА.

13. Головою комітету з питань будівництва, транспорту і зв'язку - Валерія ПУСТОВОЙТЕНКА, першими заступниками - Анатолія ЛЬОВІНА та Станіслава ДОВГОГО.

14. Головою комітету з питань аграрної політики та земельних відносин - Івана ТОМИЧА, першим заступником - Василя КАЛІНЧУКА.

15. Головою комітету у закордонних справах - Дмитра ТАБАЧНИКА, першим заступником - Олега ГРАЧЕВА.

16. Головою комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи - Івана РІЗАКА, першим заступником - Івана ЗАЙЦЯ.

17. Головою комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності - Володимира МОЙСИКА, першим заступником - Олександра БАНДУРКУ.

18. Головою комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Володимира СТРЕТОВИЧА, першим заступником - Івана ВЕРНИДУБОВА.

19. Головою комітету з питань національної безпеки і оборони - Георгія КРЮЧКОВА, першим заступником - Бориса АНДРЕСЮКА.

20. Головою комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України - Валентина МАТВЄЄВА, першими заступниками - Василя ГАВРИЛЮКА та Сергія САСА.

21. Головою комітету з питань свободи слова та інформації - Миколу ТОМЕНКА, першим заступником - Сергія ПРАВДЕНКА.

22. Головою комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин - Геннадія УДОВЕНКА, першим заступником - Миколу ШУЛЬГУ.

23. Головою комітету у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів - Петра ЦИБЕНКА, першим заступником - Валерія АЛЬОШИНА.

24. Головою комітету з питань Європейської інтеграції - Бориса ТАРАСЮКА, першим заступником - Олега ЗАРУБІНСЬКОГО.

Головою Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації обрано Валентину СЕМЕНЮК, першим заступником - Людмилу КИРИЧЕНКО.

Керівником Апарату Верховної Ради України призначено Валентина ЗАЙЧУКА.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51