В Україні відбуваються вагомі суспільні зміни. Про це заявив заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський на церемонії урочистого відкриття програми «РАДА: відповідальність, підзвітність та демократичне парламентське представництво», започаткованої Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Р.Кошулинський із вдячністю відзначив надзвичайно ефективну попередню співпрацю парламенту з цією інституцією, яка триває від 1993 року.

За його словами, «ті суспільні зміни, які сьогодні відбулися в Україні, надзвичайно вагомо показали, наскільки ця співпраця є вкрай необхідною».

Заступник керівника українського Парламенту висловив переконання, що «українське суспільство має змінитися», і українська влада, зокрема, законодавча, також повинна стати відкритішою. 

«Ефективний контроль за роботою Верховної Ради України зі сторони громадськості, тісніший взаємний зв'язок між виборцями і депутатами, застосування тих новітніх технологій взаємин, коли думка громадянина знаходитиме свій відгук у законодавчих ініціативах представників парламенту, їхніх діях, - це і є тим, чого ми маємо прагнути і досягти», - наголосив Р.Кошулинський і додав, що у цьому суттєву допомогу «можна отримати, враховуючи сприяння у цьому напрямку Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)».

Р.Кошулинський, разом з тим, високо оцінив той факт, що  впроваджувати програму співпраці Агентство США доручило саме українській організації. «Ми високо оцінюємо те, що Агентство доручило впровадження проекту саме українській організації, українським фахівцям, що доводить спроможність власними українськими фахівцями і спеціалістами впроваджувати  ті ідеї, думки і напрацювання, які мають наші партнери».  При цьому він наголосив, що «революція гідності», яка відбулася в Україні, продемонструвала спроможність і готовність українського суспільства до будівництва демократичного майбутнього.

Своєю чергою, присутній на заходах Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт зазначив, що Україна переживає сьогодні відродження демократії. За його словами, влада має бути відповідальною перед тими людьми, які довірили їй свій вибір, «свої очікування».

«Сьогодні Верховна Рада України - центр демократичного життя в Україні,  як воно і має бути. І наша спільна мета,  і мета цього проекту - і далі розвивати діяльність українського Парламенту для того, щоб він став тією потужною, незалежною та справді демократичною інституцією, яку хотіли бачити люди на Майдані, яку хочуть бачити мільйони українців», - зазначив американський дипломат.

«Звичайно, перед вами стоять дуже складні і відповідальні завдання, включаючи і таку масштабну ціль, як внесення змін до Конституції України. І дуже важливо, аби цей процес відбувався у прозорості і за підтримки більшості громадян України», - наголосив керівник американського дипломатичного представництва в Україні і підкреслив: «Ті зміни і ті перетворення, які відбуваються в Україні - це справа самих українців».

Довідково:

Програму започатковано Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), яке з 1993 року надає технічну допомогу Верховній Раді України.

З американської Сторони у церемонії відкриття програми співробітництва взяли участь Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт та Заступниця Директора USAID по Європі та Євразії Пейдж Александер.

***

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51