Комітет Верховної Ради України у закордонних справах рекомендує парламенту ратифікувати Протокол, яким вносяться зміни та доповнення до Міжнародної конвенції щодо співробітництва у галузі безпеки аеронавігації "ЄВРОКОНТРОЛЬ".

Приєднання України до Міжнародної конвенції щодо співробітництва у галузі безпеки аеронавігації "ЄВРОКОНТРОЛЬ" є необхідним для створення правових засад набуття Україною членства у Європейській організації з безпеки аеронавігації (ЄВРОКОНТРОЛЬ). Вона є міжнародною регіональною авіаційною організацією, створеною з метою розвитку співпраці країн Європи в галузі аеронавігації з урахуванням потреб цивільних та військових користувачів повітряного простору та забезпечення високого рівня безпеки польотів.

За Конвенцією Договірні Сторони погоджуються зміцнювати співробітництво у питаннях аеронавігації і, зокрема, передбачають створення спільної організації служб керування повітряним рухом у верхньому повітряному просторі. Головною метою ЄРОКОНТРОЛЮ є забезпечення безпеки аеронавігації. Крім цього Конвенція визначає структуру Організації, функції, повноваження, права та обов'язки її органів.

Набуття членства в ЄВРОКОНТРОЛІ дозволить Україні впливати на прийняття стратегічних рішень щодо подальшого розвитку аеронавігації в Європейському регіоні, надасть можливість брати участь у загальноєвропейських програмах з організації повітряного руху, підвищить привабливість повітряного простору України для національних і зарубіжних авіакомпаній, повніше розкриє потенціал України як транзитної держави, відкриє нові можливості виходу на європейський ринок для українських компаній-виробників та залучення іноземних інвестицій.

Для ратифікації запропоновано низку документів, якими регулюється діяльність ЄВРОКОНТРОЛЮ. Серед них:

Протокол, яким вносяться зміни та доповнення до зазначеної Конвенції, з метою перегляду її положень у зв'язку з розвитком сфери організації повітряного руху, розширенням кола завдань, що вимагають спільного вирішення в рамках організації "ЄВРОКОНТРОЛЬ" для досягнення максимальної ефективності аеронавігаційного обслуговування;

Додатковий протокол, який регулює питання виплати Організацією зборів, податків або нарахувань при закупівлі у значних обсягах майна або користуванні послугами значної вартості в рамках її офіційної діяльності, а також оподаткування заробітної платні та винагород персоналу Організації;

Протокол про внесення змін та доповнень до Додаткового протоколу до Конвенції, який встановлює правило, що персонал Організації сплачує податок на користь Організації із заробітної платні та винагород, при цьому дія Протоколу не поширюється на сплачувані Організацією пенсії та ренти;

Протокол, що консолідує Конвенцію з усіма змінами для спрощення складної системи міжнародних правових актів, якими регулюється діяльність ЄВРОКОНТРОЛЮ.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51