У вівторок, 16 грудня, розпочався дводенний візит делегації Верховної Ради України на чолі з Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином до Французької Республіки.

Цього дня у Парижі відбулася зустріч В.Литвина з Головою Сенату Франції Крістіаном Понселе.

Під час зустрічі сторони обговорили питання співпраці України та Франції на всіх рівнях.

К.Понселе зазначив, що наші країни активно співпрацюють в економічній, соціальній та культурній сферах. Він висловив переконання, що найближчим часом Україна “обов’язково інтегрується до європейської спільноти”. Таку думку, сказав Голова Сенату, поділяє і Президент Франції Жак Ширак.

“Ми дуже сподіваємось на добрі відносини з Україною, оскільки високо оцінюємо її роль в Європі. Неможливо розбудовувати Європу, перебуваючи в опозиції до таких країн, як Україна, - наголосив він. - Ми певні, що Україна відіграє важливу роль у розбудові Європи, і будемо підтримувати її прагнення стати членом європейської спільноти”.

“Європа не буде потужною, міцною і здоровою, якщо Україна не буде її повноправним членом”, - заявив К.Понселе.

У зв’язку з цим він висловив думку, що парламентам наших країн потрібно працювати спільно заради прискорення європейської інтеграції України.

В свою чергу, В.Литвин підкреслив, що між Україною і Францією існують добрі міжпарламентські стосунки, зокрема, на рівні міжпарламентських груп дружби. Водночас, вважає Голова Верховної Ради України, необхідно надати їм системного характеру.

В.Литвин запропонував створити україно-французький міжпарламентський форум, який би визначив пріоритетні питання двосторонніх стосунків, які потребують законодавчої підтримки, а також виробив консолідовані позиції щодо подій, які відбуваються у світі.

Сторони також обговорили питання щодо участі України спостерігачем в Європейській Асоціації Сенатів.

В.Литвин також високо оцінив роль Франції у процесах, які відбуваються у Європі, підкресливши, що Україна планує направити відповідне письмове звернення щодо прийняття її до Європейській Асоціації Сенатів.

Під час зустрічі В.Литвин та К.Понселе також обговорили питання, які стосуються протидії розповсюдженню міжнародного тероризму та нелегальної міграції.

Як повідомлялося раніше, відповідно до програми, 17 грудня, у середу, Голова Верховної Ради України зустрінеться з Головою Національних Зборів Франції Жаном-Луї Дебре.

Планується, що під час візиту відбудеться нагородження Голови Групи дружби Франція-Україна Сенату Патріса Желара Почесною грамотою Верховної Ради України.

Українська делегація також покладе квіти до пам'ятника Т.Г.Шевченку і зустрінеться з керівництвом української громади.

Цього ж дня українські парламентарії повернуться до Києва.

 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51