Під час прес-конференції за підсумками робочої поїздки офіційної делегації Верховної Ради України до Автономної Республіки Крим (м.Керч) Голова Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Анатолій Матвієнко поінформував журналістів про проблеми, які хвилюють прикордонників та місцевих жителів о.Тузла.

А.Матвієнко зазначив: "Ми поцікавились проблемами, які їх хвилюють, в яких умовах вони перебувають, і як живуть. Ми вивчили умови, в яких перебувають наші прикордонні війська, як охороняється сьогодні кордон України".

Під час перебування на о.Тузла члени офіційної делегації подивилися фрагменти бойової готовності збройних сил Прикордонної служби України щодо виконання їх службових обов'язків.

Підводячи підсумки дводенної робочої поїздки делегації, А.Матвієнко заявив: "Ніяких радощів наша поїздка нам не додала. Є серйозна тривога у всіх, хто сьогодні аналізує і бачить ці події. Тривога невизначеності і таємничості, тривога за те, яким буде день завтрашній, спокій якого може бути порушений. Всі ці проблеми єднають громадян України. Ми бачимо координовані дії регіонів і влади Кримської Автономії. Ми відчуваємо сьогодні співпрацю і координацію роботи різних міністерств. Але сум найбільший від того, що ми не бачимо позиції урядів Росії і України. Ми не бачимо, тим більше і не розуміємо відсутність твердого слова Гаранта Конституції України, і ми не розуміємо, чому мовчить Президент Путін. Більше того, Керченська міська рада прийняла звернення до Путіна".

Народний депутат А. Матвієнко повідомив про мільярдні суми, які знайшла російська сторона на будівництво дамби, про те, що є відповідне рішення МЧС Росії щодо мобілізації людей на цю роботу.

На думку членів офіційної делегації, ця подія лежить в площині не лише економічної проблеми Керченської затоки. А.Матвієнко вважає, що "ситуацію трошки виправила дуже оперативна реакція прикордонників, за що ми їм вдячні". "Ситуація із островом - це маленька спроба дестабілізації стосунків в більш широких масштабах."- сказав він.

"Цьому,- наголосив він, - може протистояти наша єдність і рішучість. Ця рішучість має бути не лише на рівні краю, не лише в місті, не лише на острові. Ця рішучість має сьогодні проявитися з боку керівництва вищих ешелонів нашої влади - з боку Верховної Ради України, яка сказала сьогодні своє слово; Президента України і Прем'єр-міністра. Це той відповідний рівень, на який має бути перенесена вся розмова. Це наші головні висновки".

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51