Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання.

З оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями виступили представники депутатських фракцій і груп.

Народні депутати продовжили розглядати правки до підготовленого до другого читання проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України №3711-д.

У пленарному засіданні оголошено перерву.

Після закінчення перерви народні депутати продовжили розглядати правки до законопроекту №3711-д.

За результатами голосування народні депутати 255 голосами підтримали правку №453 щодо доповнення Розділу XII Прикінцеві та перехідні положення, згідно з яким «Перший склад Конкурсної комісії розпочинає роботу за умови призначення щонайменше чотирьох членів Конкурсної комісії, з яких двоє запропоновані міжнародними та іноземними організаціями, в порядку, визначеному цим Законом. Рішення першого складу Конкурсної комісії є ухваленим, якщо за нього проголосували не менше, ніж чотири члени Конкурсної комісії, з яких двоє запропоновані міжнародними та іноземними організаціями».

Інші правки, на яких наполягали їх автори, не були підтримані.

Правки, на підтверджені яких наполягали народні депутати, за результатами голосування були підтримані.

Після закінчення розгляду всіх правок проект Закону про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України №3711-д прийнято 293 голосами у другому читанні та в цілому з необхідними техніко-юридичними правками.

244 голосами прийнято проект Постанови про внесення змін до порядку денного п'ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання №4690-17.

Народні депутати повторно розглянули Закон України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування" №4651 з пропозиціями Президента України.

Пропозиції доповів Міністр юстиції Денис Малюська. Він зазначив, що Президент України вважає, що прийнятий Верховною Радою України 3 червня 2021 року Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» не може бути підписаний з таких підстав: 1) пропоновані Законом редакції абз. 2 примітки до ст. 366-2 Кримінального кодексу України та абз. 4 ч. 2 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції» у частині доповнення їх положеннями, згідно з якими відомості про об’єкти декларування, які перебувають у володінні або користуванні члена сім’ї суб’єкта декларування, зазначаються лише у тому випадку, якщо член сім’ї подав такі відомості суб’єкту декларування у будь-якому вигляді, створюють підґрунтя для штучного уникнення суб’єктами декларування належного виконання обов’язку щодо декларування об’єктів, які перебувають у володінні або користуванні членів сім’ї суб’єкта декларування, а відтак, легітимної можливості неналежного виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції»; 2) Законом санкцію ст. 366-3 КК «Неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» доповнено покаранням у виді обмеження волі строком до двох років (пп. 10 п. 2 розділу І), що не дає можливості забезпечити належний стримуючий ефект для інших осіб та досягти мети покарання.

Міністр юстиції відповів на запитання народних депутатів.

Голова підкомітету Комітету з питань правоохоронної діяльності Олександр Бакумов доповів рішення Комітету, який ухвалив висновок рекомендувати Верховній Раді прийняти пропозиції Президента України до Закону України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування" та прийняти Закон в цілому.

Пропозиції Президента України були поставлені на голосування і за їхніми результатами підтримані 309-ма та 316-ма голосами відповідно.

Закон 315-ма голосами прийнято в цілому з урахуванням пропозицій Президента України.

Проект Постанови про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів №5659 доповіла народний депутат Галина Янченко.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко доповів рішення Комітету.

За результатами голосування проект Постанови №5659 прийнято в цілому 312 голосами.

Головуючий закрив пленарне засідання.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51