Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, відкриваючи засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп), зазначив, що до кінця п’ятої сесії залишилося небагато часу.

Дмитро Разумков звернувся до керівників фракцій та голів комітетів з проханням максимально ефективно використовувати той час, який є для розгляду дійсно важливих питань, які сьогодні турбують і суспільство, і наших громадян.

Голова Верховної Ради України докладно поінформував про свою поїздку на минулому тижні у Львівську область, про проведені зустрічі з львів’янами.

Головуючий надав слово для виступу Першому заступнику Голови Верховної Ради України Руслану Стефанчуку.

Руслан Стефанчук поінформував про формування порядку денного на цей пленарний тиждень.

На засіданні виступила Заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, яка звернула увагу до повноважень Парламенту у формуванні зовнішньої політики і зовнішнього стратегічного курсу нашої держави.

Головуючий надав слово для виступів керівникам депутатських фракцій і груп.

У виступах вони також звертали увагу на те, залишилося не так багато часу до завершення п’ятої сесії, тому цей час потрібно використати ефективно. Зокрема, зверталася увага на пакет законопроектів, пов’язаних з судовою реформою, про внесенням змін до Закону «Про Антикорупційне бюро», на важливі ініціативи по зміцненню інституційної спроможності банківського сектору, які мають бути пріоритетними у порядку денному.

На засіданні виступив Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов. Він подякував представника фракцій за підняті у виступах питання, які стосуються блоку законопроектів про співпрацю з МВФ та наданням макрофінансової допомоги. Урядовець наголосив на двох законопроектах - №5600 і №3475, про які йшлося у виступах. За словами урядовця, законопроект про адміністративну процедуру, прийнятий у першому читанні. Він пройшов складну процедуру погодження, відпрацьований профільним комітетом і він зараз потрібний державі для продовження реформи державного управління.

Голова Верховної Ради сказав, що під час засідання прозвучало дві пропозиції щодо розгляду питань на «годині запитань до Уряду»: заслухати Міністра енергетики Германа Галущенка і розглянути питання щодо Антимонопольного комітету. Він зазначив, що розгляд питання щодо Антимонопольного комітету відбувається за окремою процедурою, відмінною від «години запитань до Уряду».

На засіданні виступили голови парламентських комітетів. Вони поінформували про ті законопроекти, які пропонують включити для розгляду на пленарних засіданнях цього тижня.

Головуючий закрив засідання Погоджувальної ради.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51