Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив друге позачергове пленарне засідання.

Головуючий повідомив, що позачергове засідання проводиться у зв'язку з вимогою 153 народних депутатів.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Соломія Бобрицька.

Головуючий поінформував про питання, які пропонується розглянути на позачерговому засіданні.

До порядку денного включено проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами №5304.

Законопроект 271 голосом за» прийнято за основу.

Народні депутати розглянули у першому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо активізації діяльності наукових парків №4236.

Законопроект доповів Перший заступник Міністра освіти і науки Микола Кизим.

Голова підкомітету Комітету з питань освіти, науки та інновацій Валерій Колюх доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Народні депутати під час обговорення підтримали прийняття законопроекту.

За результатами голосування законопроект прийнято за основу 330 голосами «за».

До порядку денного включено проект Закону про фінансові послуги та фінансові компанії №5065.

Законопроект доповів народний депутат Данило Гетманцев.

Законопроект покликаний створити можливості для розвитку фінансових установ у різних сегментах, стати підґрунтям для приведення вимог щодо їх діяльності, регулювання та нагляду за ними до міжнародних практик, що дозволить забезпечити функціонування ефективного ринку фінансових послуг, як невід’ємної частини економіки України, надасть можливість для зростання особам, які надають фінансові послуги та забезпечити при цьому достатній рівень захищеності їх клієнтів.

Законопроектом передбачається якісне та концептуальне оновлення редакції Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" з метою закріплення нових підходів до регулювання відповідних ринків фінансових послуг та діяльності відповідних фінансових установ.

Голова підкомітету Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Елла Рєпіна доповіла рішення Комітету рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Законопроект 247 голосами прийнято за основу.

До порядку денного включено проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою, №5104.

Законопроект доповів заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

Законопроектом пропонується визначити механізм надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам для страхування сільськогосподарської продукції. Проектом пропонується внести зміни до Податкового кодексу, якими, зокрема, збільшити ставку податку на дохід за договорами податку страхування сільськогосподарської продукції на 0,5 відсоткових пункти (до 3,5 відсотка) з метою у подальшому спрямування цих коштів на підтримку страхування сільськогосподарської продукції.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зазначив, що метою законопроекту є визначення механізму надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам для страхування сільськогосподарської продукції.

Співдоповідач повідомив, що Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендує Парламенту прийняти цей законопроект за основу.

286 голосами законопроект прийнято за основу.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Іван Крулько. Заява стосувалася розгляду законопроекту про основні засади молодіжної політики.

Народний депутат закликав підтримати законопроект, на який молодь чекає вже понад 20 років.

Верховна Рада 321 голосом «за» прийняла у другому читанні і в цілому проект Закону про основні засади молодіжної політики №3718.

Народні депутати 325 голосами направили на доопрацювання Закон України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення затриманому, підозрюваному, обвинуваченому, засудженому права на отримання правової допомоги з пропозиціями Президента України №2063.

Верховна Рада 261 голосом «за» прийняла у другому читанні і в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення поетапного впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи №3985.

У другому читанні та в цілому народні депутати 277 голосами «за» прийняли проект Закону про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо врегулювання окремих питань проходження служби у Службі судової охорони №3935.

До порядку включено проект Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо запровадження інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування №5246.

Законопроект доповів Міністр юстиції Денис Малюська.

Заступник голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Максим Павлюк доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому.

272 голосами «за» законопроект прийнято за основу зі скороченням наполовину строків подання пропозицій до другого читання.

До порядку денного включено і прийнято за основу та в цілому 291 голосом проект Закону про внесення змін до розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку" №5175.

Проект Закону про внесення змін до статті 22 Закону України "Про рекламу" щодо реклами електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах, №4212, у першому читанні доповіла народний депутат Елла Рєпіна.

Заступник голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Павло Сушко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

284 голосами «за» законопроект прийнято за основу.

До порядку денного включено проект Закону про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель №5202.

Законопроект доповів народний депутат Артем Чорноморов.

Співдоповідач Голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Під час обговорення народні депутати висловили зауваження до законопроекту і 279 голосами за результатами голосування направили законопроект на доопрацювання.

Народні депутати розглянули правки до підготовленого до другого читання Проект Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо вдосконалення окремих положень у зв'язку із здійсненням спеціального досудового розслідування №2164.

На голосування були поставлені три правки Комітету на підтвердження.

Народні депутати підтримали їх.

Верховна Рада 258 голосами прийняла законопроект у другому читанні та в цілому.

Головуючий закрив позачергове засідання.



 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51