Для участі у позачерговому засіданні зареєструвалося 166 народних депутатів.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив позачергове пленарне засідання.

Головуючий повідомив, що позачергове засідання проводиться у зв'язку з вимогою 153 народних депутатів.

Головуючий поінформував про питання, які пропонується розглянути на позачерговому засіданні.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Павло Сушко. У заяві йшлося про результати виїзного засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини під час здійснення децентралізації повноважень з питань охорони дитинства, реформування системи закладів інституційного догляду та виховання, реалізації права дитини на сімейне виховання та усиновлення, розвитку (модернізації) соціальних послуг, яке відбулося на Закарпатті.

Проект Постанови про вжиття невідкладних заходів спрямованих на забезпечення належної профілактики, діагностики та лікування хворих дітей на цукровий діабет №4042 доповідає народний депутат Антон Поляков.

Проект стосується 10 тисяч хворих дітей на цукровий діабет.

Проектом Постанови пропонується вжиття невідкладних заходів спрямованих на забезпечення належної профілактики, діагностики та лікування хворих дітей на цукровий діабет.

Голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький доповів рішення Комітету, який рекомендує прийняти проект Постанови за основу.

Співдоповідач відзначив актуальність законодавчої ініціативи.

За результатами голосування народні депутати підтримали проект Постанови 326 голосами.

До порядку денного включено проект Постанови про вжиття невідкладних заходів спрямованих на повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВт/год №4590.

Проект доповів народний депутат Антон Поляков. Він зазначив, що цією постановою пропонується Уряду повернути перші пільгові 100 кВт/год та встановити тариф на електроенергію населенню (у тому числі яке проживає в житлових будинках, обладнаних кухонними електроплитами) (у тому числі в сільській місцевості) за обсяг, спожитий до 100 кВт/год електроенергії на місяць (включно) в розмірі 0,90 грн. за 1 кВт/год (з податком на додану вартість).

Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді відхилити проект постанови, оскільки члени Комітету його не підтримали. Він також нагадав, що Верховна Рада у січні ухвалила таку ж постанову.

Проект Постанови за результатами голосування відхилено («за»-174 голоси)

Проект Постанови про звернення до Кабінету Міністрів України щодо скасування необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв та введення мораторію терміном на 1 рік на підвищення тарифів на енергоносії №4609 доповідає народний депутат Тарас Батенко. Він запропонував народним депутатам підтримати звернення до Кабінету Міністрів України щодо недопущення необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв та введення мораторію терміном на 1 рік на підвищення тарифів на енергоносії, а також опалення та гарячу воду.

Проектом Постанови пропонується надати доручення Кабінету Міністрів України невідкладно запровадити мораторій терміном на один рік на дію всіх постанов Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, якими з 1 січня 2021 року було підвищено тарифи на газ та його доставку, електроенергію, опалення та гарячу воду, та не допускати протягом одного року прийняття таких рішень; розробити та внести на розгляд Верховній Раді відповідні зміни до Державного бюджету на 2021 рік, якими передбачити виділення достатнього розміру коштів для покриття потреби у пільгах та субсидіях соціально незахищених верств населення; здійснити перевірку законності та обґрунтованості збільшення вартості енергоносіїв, прийнятих відповідно до актів Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус повідомив, що Комітет не підтримав проект Постанови і пропонує його відхилити. Він нагадав про прийняту 28 січня Постанову, якою врегульовано основні проблемні питання, запропоновані цим проектом Постанови.

За результатами голосування проект Постанови №4609 не набрав достатньої кількості голосів («за» - 153) і був відхилений.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері метрології, надання житлово-комунальних послуг та захисту прав споживачів №4576 доповіла народний депутат Анна Скороход.

Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус доповів рішення Комітету, який рекомендує направити законопроект авторам на доопрацювання.

Законопроект 256 голосами направлено у Комітет для підготовки на повторне перше читання.

За результатами голосування відхилено проект Постанови про звернення до Кабінету Міністрів України щодо вжиття невідкладних заходів з метою зниження ціни на електричну енергію та тарифів на послуги розподілу природного газу №4587 («за» - 197).

Із заявою від двох фракцій виступила керівник фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

Головуючий закрив позачергове засідання.

 


 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51