24 квітня Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко зустрілась із  депутатами Німецького Бундестагу від Вільної демократичної партії Ренатою Альт та Франком Мюллер-Розентритом.

Перший віце-спікер відзначила високий рівень інтенсивності двостороннього та міжпарламентського діалогу між Україною та ФРН та подякувала представникам ФРН за допомогу, яка надається для реалізації ключових реформ та протидії агресії РФ в Україні. 

Ірина Геращенко поінформувала про напружену безпекову ситуацію на Донбасі та порушення прав людини в Криму. Політик підкреслила, що російська сторона блокує усі питання порядку денного безпекової, економічної та гуманітарної підгрупи ТКГ. «Минулого тижня під час відеоконференції ТКГ представники Росії відмовились підтримати ініціативу України щодо запровадження 20-го перемир’я  на Великодні свята», - повідомила вона.

Представник гуманітарної підгрупи ТКГ І. Геращенко детально зупинилась на питанні звільнення військовополонених, заручників та політв’язнів Кремля. Політик зауважила, що російська сторона не надала жодної відповіді на 16 пропозицій України щодо одностороннього звільнення політв’язнів Кремля та громадян РФ, засуджених за злочини в Україні. Вона також поінформувала, що РФ продовжує блокувати звільнення заручників, які утримуються на окупованому Донбасі та 24 військовополонених, захоплених 25 листопада минулого року в районі Керченської протоки.

«Ми маємо спільно рішуче протидіяти сценарію Кремля, який полягає у легітимізації псевдореспублік та замороженні конфлікту на Донбасі», - наголосила І.Геращенко .

Перший віце-спікер подякувала депутатам Німецького Бундестагу за підтримку Німеччиною України у  «нормандському форматі» переговорів. Ірина Геращенко також висловила сподівання, що ініціатива Президента України П.Порошенка щодо запровадження миротворчої місії ООН на всій окупованій території Донбасу, включно поблизу українсько-російського кордону, отримає підтримку міжнародної спільноти.

Під час зустрічі Ірина Геращенко наголосила на необхідності посилення санкційного тиску проти Росії до повного виконання нею Мінських угод, звільнення усіх заручників, військовополонених та політв’язнів Кремля та реінтеграції Криму та Донбасу. 

Ірина Геращенко висловила стурбованість спробами повернути делегацію Росії до Парламентської Асамблеї Ради Європи. Політик наголосила, що РФ за 5 років військової агресії не виконала жодної з резолюцій Асамблеї щодо російської військової агресії проти України.

Своєю чергою, депутати Німецького Бундестагу від Вільної демократичної партії підтвердили, що Німеччина підтримує суверенітет та територіальну цілісність України у її міжнародно визнаних кордонах.

«Позиція представників Вільної демократичної партії полягає у неможливості повернення делегації Росії до роботи Парламентської Асамблеї Ради Європи без виконання нею резолюцій Асамблеї», - повідомила Рената Альт.

Під час зустрічі учасники також обмінялись думками щодо актуальних питань соціального та пенсійного забезпечення внутрішньо переміщених осіб.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51