9 квітня Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко зустрілася із делегацією Комітету у закордонних справах Палати депутатів Парламенту Чеської Республіки на чолі із Головою Комітету у закордонних справах Палати депутатів Парламенту Чеської Республіки Любомиром Заоралеком.

Під час зустрічі було обговорено питання щодо міжпарламентської співпраці, консолідації зусиль задля протидії гібридним викликам з боку РФ. Ірина Геращенко повідомила, що російсько-окупаційні війська продовжують порушувати режим тиші на Донбасі, розповіла про останні трагічні події на фронті, загибель військових і цивільних, зокрема , військовослужбовців - жінок, від обстрілів російськими мінами.

Російська сторона заблокувала питання звільнення незаконно утримуваних громадян України – заручників, політв’язнів Кремля та військовополонених.

Перший віце-спікер І.Геращенко подякувала представникам Парламенту Чехії за незмінну позицію в підтримці територіальної цілісності і суверенітету України і закликала до більшої консолідації у протидії російським гібридним викликам у міжпарламентських асамблеях.





«Цього тижня у Страсбурзі розглядатиметься важлива резолюція щодо зміни процедури моніторингу та запровадження санкцій в Асамблеї проти РФ. Ми розраховуємо на спільну позицію у ПАРЄ щодо недопущення реалізації подібних намірів», - наголосила І. Геращенко.

Політик також висловила сподівання на активізацію співпраці парламентських делегацій України та Чеської Республіки в ПА НАТО та ОБСЄ.

Голова Комітету у закордонних справах Палати депутатів Парламенту Чеської Республіки Любомир Заоралек підтвердив, що Чеська Республіка підтримує суверенітет та територіальну цілісність України у її міжнародно визнаних кордонах. Любомир Заоралек зазначив, що Україна залишається надійним партнером Чехії у контексті реалізації спільних проектів та в інших форматах торгівельно-економічного співробітництва. Голова Комітету у закордонних справах Палати депутатів Парламенту Чеської Республіки висловив сподівання, що незважаючи на виборчі процеси, Україна залишиться вірною обраному курсу європейської та євроатлантичної інтеграції. Він також наголосив на необхідності подальшого впровадження реформ, зокрема, щодо дерегуляції та спрощення ведення бізнесу та створення сприятливого інвестиційного клімату в Україні.

Під час зустрічі сторони також обговорили загрози з боку РФ щодо втручання у вибори в Україні. Ірина Геращенко розповіла про спроби спотворення громадської думки через олігархічні медіа, соцмережі та інші методи гібридних впливів.

Ірина Геращенко підкреслила, що Президент України Петро Порошенко забезпечив проведення демократичних та відкритих виборів, які відбулись без системних фальсифікацій, без втручання адмінресурсу. Вона також повідомила, що на виборах Президента України працювала рекордна кількість міжнародних спостерігачів від міжнародних організацій, всі вони визнали українські вибори чесними, демократичними, транспарентними.

Співрозмовники також обговорили важливість передвиборчих дебатів між кандидатами - аби виборці могли зробити усвідомлений вибір.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51