Втручання Росії у виборчий процес вже відбувається у всіх сферах. Про це заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час брифінгу для журналістів, відповідаючи на запитання щодо ймовірності втручання Російської Федерації у виборчий процес в Україні. «Втручання не тільки буде, воно вже відбувається у всіх сферах, у всіх проявах, починаючи від того, що найвище керівництво Російської Федерації вже сьогодні говорить, кого не можна обирати Президентом України», - відповів А.Парубій. За його словами, це характерний для Росії приклад, коли вона вказує, хто не має бути Президентом України. Такі  випадки, сказав політик, вже були в нашій історії, зокрема, це інформаційна атака, яка здійснювалася і здійснюється на Україну, кібератака, механізм дестабілізації всередині країни.

«Треба усвідомити важливу річ, що Путіну важливо не контроль над кількома районами Донецької та Луганської областей, - йому потрібен контроль над Україною. Тому йому вкрай важливо зробити все можливе, щоб привести до влади тих політиків, які б були максимально лояльними до Путіна і до РФ, які би змогли змінити всі напрацювання, які ми проводили п’ять років», - наголосив А.Парубій.

Також, на думку Голови Парламенту, очевидним є те, що в Росії зацікавлені у зміні сьогоднішнього стратегічного шляху України. «Але їм це не вдасться, так само як за всі ці роки не вдалося спецслужбам Росії дестабілізувати ситуацію в Україні», - заявив політик і підкреслив, що злагоджено і відповідально працюють Український Парламент, Уряд і Президент України.

За його словами, створено новий склад Центральної Виборчої Комісії, виділено кошти для збільшення кібербезпеки. «Утім вибори мають бути нашою загальною відповідальністю - і засобів масової інформації у тому числі, зокрема, щоб не допустити, аби Україна стала полем інформаційної атаки Кремля, щоб Україна не стала полем для тих воєн, які нам намагаються нав’язати з Москви», - наголосив А.Парубій.

Голова Верховної Ради підкреслив, що український народ самостійно вирішить і зробить все необхідне для правильного вибору: «Україна пройшла дуже важкі випробування, зокрема, протягом останніх п’яти років, щоб мати дуже високий рівень і відповідальності, і  здатності відбивати будь-які спроби Росії визначати нам, українцям, хто має очолити Українську державу, і хто має бути в Українському Парламенті».

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51