17 жовтня відбулась зустріч Президента України Петра Порошенка із членами Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи.  Петро Порошенко відзначив роботу представників української делегації в ПАРЄ під час засідання  четвертої частини сесії ПАРЄ у Страсбурзі та подякував за спільну позицію  парламентарів щодо неможливості  повернення делегації Російської Федерації до роботи Асамблеї без виконання нею резолюцій ПАРЄ. 
        
Глава держави також  подякував представникам  делегації ПАРЄ за спільне і одноголосне голосування по резолюції : «Катастрофа літака ТУ-154М ВПС Польщі, який перевозив державну делегацію Польщі, на території Російської Федерації 10 квітня 2010 року» та «Підвищення ефективності процесу прийняття рішень Парламентською асамблеєю щодо повноважень та голосування». Він також окремо відзначив і роль українських дипломатів, які жорстко відстоюють національні інтереси України .
«Я ініціював цю зустріч для того, що подякувати нашій парламентській делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи за перемогу. Я думаю, що це є дуже вдалий приклад, коли всі політичні сили, або абсолютна більшість політичних сил консолідуються під час перебування у міжнародних політичних організаціях, таких як Парламентська асамблея Ради Європи, консолідуються навколо національних інтересів України», - сказав Петро Порошенко, звертаючись до українських парламентаріїв.
Президент підкреслив, що українські парламентарії, перебуваючи у складі різних політичних груп в ПАРЄ, змогли мобілізувати рішення, яке чітко підтверджує ціннісний характер Ради Європи.
 «Крок за кроком ми відновлюємо справедливість, яка дозволить нам повернути Донбас в Україну і Україну на Донбас, повернути Крим в Україну і Україну в Крим. І зробити низку дуже важливих речей для відновлення територіальної цілісності. Консолідацію, яка так чудово народилася і продемонструвала свою ефективність, треба зберігати», - наголосив Глава держави, звертаючись до парламентаріїв.
За результатами зустрічі із Президентом України І.Геращенко поінформувала, що члени делегації в ПАРЄ відзначили важливість й надалі  тримати в центрі уваги  всі міжнародні майданчики, зокрема і в ПАРЄ, проблему окупованого Криму та Донбасу, ситуацію із порушенням прав людини на окупованих територіях України, питання звільнення заручників та політв’язнів Кремля. «Ці теми об’єднують владу і опозицію, політиків всіх депутатських фракцій та груп Парламенту», - наголосила представник Постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ Ірина Геращенко.
У зустрічі взяли участь народні депутати України: Марія Іонова, Володимир Ар’єв, Мустафа Джемілєв, Олексій Гончаренко, Владислав Голуб, Георгій Логвинський, Сергій Кіраль, Павло Унгурян, Андрій Лопушанський, Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, Заступник Глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв.
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51