12 жовтня Перший заступник Голови Верховної Ради України,  Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко взяла участь у заході, приуроченому до Дня захисника України «Запроси мене з війни», в рамках якого  захисники України та жінки-учасниці бойових дій, військові журналістки та волонтери (проект «Українські амаzонки») представили свої танцювальні номери.
Ірина Геращенко нагадала, що 4 жовтня Верховна Рада України проголосувала Проект Закону «Про внесення змін до статутів Збройних Сил України», яким впроваджено нове привітання у Збройних силах України та в Національній поліції: "Слава Україні!" та відповідь "Героям слава!", а також враховано гендерну складову. Так, зокрема, у Законі закріплено звернення «пане (пані)» замість «товаришу».
«Ми надзвичайно пишаємося тим, що сьогодні в Збройних Силах України проходять військову службу понад 25 тисяч жінок-військовослужбовців. Це величезний внесок у миротворчі процеси України», - поінформувала І. Геращенко. 
Разом з тим, Ірина Геращенко звернула увагу, що сьогодні із 25 537 жінок-військовослужбовців лише 3 403 жінок-офіцерів, що не відповідає потенціалу українок. Політик висловила сподівання, що норми Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях», який був прийнятий 6 вересня ц.р. та підписаний Президентом України 12 жовтня ц.р., сприятиме збільшенню кількості жінок в українській армії, зокрема і на посадах офіцерів. 
Ірина Геращенко відзначила проведену роботу колежанок з МФО «Рівні можливості» Марії Іонової та Тетяни Чорновол, щодо напрацювання та прийняття згаданого Закону.
Перший віце-спікер також подякувала організаторам заходу – Міністерству інформаційної політики України за реалізацію проекту «Запроси мене з війни», який привертає увагу до проблеми реабілітації військовослужбовців.
Учасники заходу проглянули представлені танцювальні номери українських захисників, які брали участь у найзапекліших подіях поблизу шахти Бутівка, с. Піски та боронили новий термінал донецького аеропорту.
У заході також взяли участь: Дружина Президента України Марина Порошенко, народні депутати України Тетяна Чорновол і Марія Іонова, Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, Міністр інформаційної політики України Юрій Стець.
У приміщенні Київської міської державної адміністрації учасники заходу також ознайомились із фотовиставкою «У війни є жіноче обличчя», де представлені світлини  Героїв України - жінок та чоловіків у військовому та цивільному житті.


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51