6 червня 2018 року під час засідання Верховної Ради України Перший  заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко подякувала журналістам, зокрема й військовим за їх професійну роботу.
«Хочу приєднатись від імені Верховної Ради до найщиріших слів подяки, у першу чергу військовим журналістам, які сьогодні фільмують новітню драматичну історію України. Я також закликаю органи виконавчої влади України створити єдиний реєстр для фіксації випадків обстрілів знімальних груп, захоплення у полон та інших перешкоджань професійній діяльності журналістів», - зауважила І. Геращенко. 
         Вона нагадала, шо серед заручників і політв’язнів Кремля також є представники ЗМІ. 
«Сьогоднішній день не може бути святковим, допоки Роман Сущенко утримується в Росії, який був незаконно затриманий та засуджений до 12 років.  Він не може бути святковим, доки в окупованому Донбасі  утримується український журналіст Станіслав Васін (Асєєв)», - наголосила І. Геращенко.
Представник гуманітарної підгрупи ТКГ І. Геращенко поінформувала, що бойовиками  не надається інформація про місце утримання Асєєва. За її словами, лише від колег С. Асєєва стало відомо, що Станіслав утримується на  території колишнього простору  «Ізоляція», який  окупаційним режимом перетворено на тюрму в  Донецьку.
         «Неприпустимим є й той факт, що протягом року до Станіслава Васіна (Асєєва) жодного разу не було допущено лікарів, представників ОБСЄ та МКЧХ», - наголосила політик.
        
Перший віце-спікер також нагадала, що у російських тюрмах продовжують безстрокове голодування четверо незаконно затриманих українських громадян, серед яких є і режисер Олег Сенцов й інші бранці . Вона закликала представників міжнародних організацій зробити публічні  заяви до В.Путіна з  вимогою  звільнити українських громадян, зокрема і журналістів, які утримуються на тимчасово окупованих територіях України та в РФ.
«Сьогодні ми повинні в першу чергу говорити про солідарність з ув‘язненими журналістами, потроїти  зусилля  для звільнення незаконно утримуваних журналістів, які утримуються як на окупованих територіях України, так і в РФ. Ми апелюємо до  міжнародних організацій: ОБСЄ, Ради Європи, ООН, МКЧХ, Amnesty International, «Репортерів без кордонів»  вимагати від Кремля  їх звільнення», - підкреслила І. Геращенко.
За словами І. Геращенко, негайне звільнення політв‘язнів буде підніматися українськими парламентаріями як першочергове на засіданнях Парламентських Асамблей Ради Європи та ОБСЄ.
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Повідомлення ”

29 серпня 2022 20:00
02 червня 2022 11:20
22 лютого 2022 12:30
23 листопада 2021 12:04
22 вересня 2021 13:40
24 серпня 2021 15:06
20 липня 2021 15:28
20 липня 2021 10:06
19 липня 2021 17:58
16 липня 2021 12:51