У ЧЕТВЕР, 3 СЕРПНЯ, ВІДБУЛОСЯ ПЛЕНАРНЕ ЗАСІДАННЯ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ.

 

Голова Верховної Ради України Олександр Мороз, відкривши засідання, зазначив що сьогодні має відбутися «переформатування коаліції», і повідомив, що подання Президента України Віктора Ющенка про призначення Прем‘єр-міністром України Віктора Януковича вже надійшло до Верховної Ради України і текст його роздано народним депутатам.

Відповідно до порядку денного далі у сесійній залі було розглянуто проект Постанови про „День Уряду України" у жовтні 2006 року з порядком денним: "Про виконання Національної програми професійної реабілітації  та зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями". Доповідаючи з виголошеного питання, народний депутат України, заступник Голови Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерій Сушкевич підкреслив, що зараз з близько 3 млн. інвалідів в Україні працюють лише понад 320 тис. осіб і щороку працевлаштовуються з допомогою профільної служби зайнятості лише 8 тис., що явно недостатньо. Народний депутат, зокрема, запропонував в ході Дня уряду розглянути виконання Національної програма професійної реабілітації та зайнятості осіб з обмеженими можливостями на 2001-2005 роки, затвердженої Указом Президента України від 13 липня 2001 року. Народні депутати України 260 голосами «за» ухвалили цю Постанову.

Після голосування з попереднього питання головуючий вніс на розгляд проект Постанови про "День Уряду України" у листопаді 2006 року (щодо підсумків проведення відпочинку і оздоровлення дітей влітку 2006 року та про заходи КМУ щодо організації відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2007 року) і запросив до слова народного депутата України,  Голову Комітету з питань освіти і науки Верховної Ради України Катерину Самойлик. Співдоповідачем з даного питання виступив Голова Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Микола Томенко. Доповідачі, зокрема, повідомили, що профільний парламентський Комітет виступив із пропозицією до Кабінету Міністрів України розробити і внести в листопаді 2006 року до Верховної Ради України на затвердження  Загальнодержавну програму організації відпочинку та оздоровлення дітей на 2007-2012 рр., і зазначила, що прийняття цього документу дозволить перейти від щорічного «латання дірок» у цьому питанні до системного вирішення даної проблеми у межах держави. В ході обговорення документу було прийнято рішення провести «День Уряду України» з такою тематикою в січні 2007 року. «За» проголосувало 262 народних депутата.

Наступним питанням порядку денного засідання Верховної Ради України був проект Постанови про проведення в грудні 2006 року парламентських слухань про становище молоді в Україні. Із доповіддю щодо цього питання виступила Катерина Самойлик, співдоповідав Микола Томенко. Доповідачі наголосили, зокрема, на тому, що проведення таких слухань є мобілізуючим, контролюючим фактором для Уряду т тому парламентські слухання на цю тему мають проводитися у Верховній Раді України щороку. Верховна Рада 272 голосами «За» підтримала проект постанови.

Верховна Рада України також розглянула і ухвалила 277 голосами «За» Постанову про недопущення закриття та перепрофілювання закладів фізичної культури і спорту, баз олімпійської та параолімпійської підготовки, фізкультурно-оздоровчих та спортивних споруд, лікарсько-спортивних диспансерів.

Після прийняття вищеназваних постанов народні депутати України розглянули і ухвалили проекти Законів України про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо виплати пенсій громадянам України, які перебувають за кордоном (у другому читанні; «За» - 272), про ратифікацію Міжнародної конвенції про боротьбу з допінгом у спорті («За» - 275) про внесення змін до Закону України "Про впорядкування питань, пов'язаних із забезпеченням ядерної безпеки" щодо формування фінансового резерву («За» - 268) і Закон "Про впорядкування питань, пов'язаних із забезпеченням ядерної безпеки" («За» - 276).

Верховна Рада України також заслухали інформацію Міністерства палива та енергетики України про стан підготовки до роботи в осінньо-зимовий період. Доповідач з цього питання, міністр палива і енергетики України Іван Плачков зазначив: «Енергетична та нафтогазова галузі України працюватимуть стабільно і ефективно. Їх робота стане основою  та запорукою для надійного та сталого проходження    осінньо-зимового періоду 2006-2007 року до  повного забезпечення потреб населення  в енергетичних продуктах». Народні депутати України взяли до відома інформацію міністра. На цьому ранкове засідання парламенту завершилося.

Наступне засідання Верховної Ради України відбудеться сьогодні о 16-00.

Повернутись до публікацій

Версія для друку