Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук відкрив пленарне засідання.

Головуючий надав слово для виступів з оголошеннями, повідомленнями, пропозиціями представникам депутатських фракцій і груп.

Після закінчення виступів із заявою двох фракцій виступив народний депутат Сергій Шахов.

Народні депутати продовжують розглядати питання про обрання Першого заступника Голови Верховної Ради України.

Головуючий нагадав про процедуру розгляду питання.

Кандидат на посаду народний депутат Олександр Корнієнко оголосив про публічний конфлікт інтересів під час розгляду цього питання.

Кандидат на посаду Першого заступника Голови Верховної Ради України народний депутат Софія Федина оголосила про публічний конфлікт інтересів під час розгляду цього питання.

Головуючий надав слово для виступу кандидату на посаду Першого заступника Голови Верховної Ради України народному депутату Олександру Корнієнку.

Олександр Корнієнко розповів про своє бачення ключових напрямків роботи Верховної Ради, про початок реформування Регламенту, роль Першого заступника Голови Верховної Ради у діяльності Парламенту, про свої плани та новації на цій посаді в разі його обрання.

Кандидат на посаду відповів на запитання народних депутатів.

Головуючий надав слово кандидатці на посаду Першого заступника Голови Верховної Ради народному депутату Софії Федині.

Кандидатка відповіла на запитання народних депутатів.

Представники депутатських фракцій і груп та народні депутати виступили в обговоренні.

Після закінчення виступів головуючий поставив на рейтингове голосування кандидатури народних депутатів Олександра Корнієнка і Софії Федини.

За його результатами більшу кількість голосів набрала кандидатура народного депутата Олександра Корнієнка.

Головуючий поставив на голосування пропозицію про обрання Першого заступника Голови Верховної Ради України.

Кандидатуру народного депутата Олександра Корнієнка підтримали 256 парламентаріїв.

Головуючий запросив народного депутата Олександра Корнієнка зайняти місце в президії.

Народні депутати 228 голосами підтримали пропозицію головуючого про продовження роботи до завершення розгляду питань порядку денного.

Народні депутати розглянули проект Постанови про внесення змін до порядку денного шостої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, №5893-8.

За результатами голосування 249 голосами проект Постанови прийнято в цілому.

У пленарному засіданні оголошено перерву.

Після закінчення перерви із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Іван Крулько.

Народні депутати розглянули проекти Постанов про скасування рішення Верховної Ради України від 23.09.2021 про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів).

Проекти Постанов за №№5599-П, 5599-П1, 5599-П2, 5599-П3, 5599-П4, 5599-П5, 5599-П6, 5599-П7, 5599-П8, 5599-П9, 5599-П10, 5599-П11 доповіли їх автори - народні депутати Ірина Геращенко, Олексій Гончаренко, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Михайло Бондар, Олег Синютка, Володимир В’ятрович, Ірина Фріз, Ростислав Павленко, Вікторія Сюмар, Марія Іонова, Василь Німченко.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді визначитися щодо проектів постанов шляхом голосування у сесійній залі.

Народні депутати виступили в обговоренні проектів постанов.

За результатами голосування жоден з проектів Постанов не набрав голосів для їх прийняття і всі вони були відхилені.

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення змін до деяких законів України стосовно приведення статусу Національного антикорупційного бюро України у відповідність до вимог Конституції України, №5459-1.

За результатами голосування правки, на голосуванні яких наполягали їх автори, не були підтримані.

Народні депутати підтримали правки №28, №83 і №284, поставлені на голосування на підтвердження.

За результатами голосування законопроект №5459-1 304 голосами прийнято у другому читанні і в цілому.

Головуючий оголосив про створення у Верховній Раді міжфракційного депутатського об’єднання "За розвиток морської галузі та інфраструктурні реформи" і виключення зі складу депутатської фракції «Слуга народу» народного депутата Людмили Буймістер згідно з рішенням фракції.

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань діяльності Національного банку України, №5850.

За результатами голосування правки, на голосуванні яких наполягали народні депутати, не були підтримані.

За результатами голосування 255 голосами законопроект прийнято у другому читанні і в цілому.

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про публічні закупівлі" щодо закупівлі юридичних послуг Національним банком України, №5852.

268 голосами законопроект прийнято у другому читанні і в цілому.

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення зміни до статті 33 Бюджетного кодексу України щодо уточнення інформації, яка подається Національним банком України для складання Бюджетної декларації, №5853.

268 голосами законопроект прийнято у другому читанні і в цілому.

До порядку денного включено проект Закону про внесення зміни до розділу V "Прикінцеві положення" Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо спрощення розміщення технічних засобів електронних комунікацій, №5811.

Законопроект доповів заступник Міністра цифрової трансформації Олександр Шелест.

Голова підкомітету Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Ганна Бондар доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти за основу і в цілому з врахуванням пропозицій Комітету.

Законопроект 272 голосами прийнято за основу зі скороченням наполовину строків підготовки до другого читання.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови, №5241 у першому читанні доповів народний депутат Роман Лозинський.

Альтернативний законопроект, №5241-1, доповів народний депутат Сергій Власенко.

Член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Дмитро Гурін доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти за основу і в цілому законопроект №5241, а проект №5241-1 - відхилити.

За результатами голосування законопроект 270 голосами прийнято за основу у першому читанні із скороченням наполовину строків підготовки до другого читання.

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав" щодо забезпечення збору доходу від прав організаціями колективного управління, №5572, доповів народний депутат Микита Потураєв.

Голова підкомітету Комітету з питань економічного розвитку Ганна Лічман доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

235 голосами законопроект прийнято за основу.

Головуючий закрив пленарне засідання.

 

 



 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини”

19 березня 2024 11:56
18 березня 2024 20:25
18 березня 2024 18:26
18 березня 2024 16:48
18 березня 2024 14:46
17 березня 2024 17:51
14 березня 2024 19:21
13 березня 2024 18:06
13 березня 2024 17:56
13 березня 2024 14:20