Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закликав Парламент до відповідальної, стабільної та консолідованої роботи протягом 10-ї сесії


Відкриваючи роботу 10-ї сесії Парламенту VIII скликання, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій наголосив, що перед Парламентом стоїть ряд важливих завдань, ключові з яких - це захистити незворотність європейського вибору України, закріпити в Конституції рух Української Держави до членства в НАТО та Європейському Союзі, продовжити зміцнення національної безпеки держави, захистити інформаційний простір, утвердити українську мову.

За словами Голови Парламенту, ця сесія буде проходити у складних умовах: приймати закони і вести активну законодавчу діяльність у час російської агресії. Водночас він зазначив, що під час цієї сесії перед Парламентом буде ще одне випробування – «відбуватимуться вибори Президента України, в яких без сумніву передвиборча кампанія буде відчуватися по всій Україні і, очевидно, багато хто буде намагатись, щоб стіни Верховної Ради перетворилися на поле  для виборчої кампанії».

Утім, А.Парубій підкреслив, що «у хвилини випробувань, власне, Верховна Рада була тим острівцем стабільності, який дозволяв країні вийти з будь-яких криз і  політичних протистоянь». «Я переконаний, що і на цій сесії народні депутати України мають проявити великий рівень відповідальності», - наголосив Голова Верховної Ради.