Ірина Борзова: Єдина ветеранська політика допоможе нашим захисникам і захисницям повертатися до цивільного життя

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
12 лютого 2024, 18:26

Сьогодні в Україні вкрай необхідне переформатування роботи Міністерства у справах ветеранів, потрібне напрацювання єдиної ветеранської політики, єдиної дорожньої карти. Зараз часто буває так, що працюють державні й обласні програми, програми підтримки на рівні громад, але ветеран повертається саме в громаду й не розуміє, з чого починати свій шлях до цивільного життя.

Про це заявила народна депутатка від «Слуги Народу» Ірина Борзова.

«Ветерану доводиться у громаді, у рідному населеному пункті, куди він повернувся, бігати в різні управліннями, збирати купу документів і добиватися всього самотужки. Так не має бути, а в центрі уваги роботи Міністерства у справах ветеранів повинен бути сам ветеран. Дуже важливо, що сьогодні ветеранська політика є елементом оборонної політики, бо, на жаль, рф продовжує страшну війну проти України та нашого народу, тож буде все більше», - зазначила парламентарій.

За її словами, наші захисники й захисниці повинні розуміти, що, повертаючись до цивільного життя, у суспільство, державні органи влади, місцеве самоврядування допоможуть їм і першочергово об’єднаються навколо допомоги ветерану.

Народна депутатка додала, що на кінець 2023 року, за даними Міністерства у справах ветеранів, понад 900 тис. осіб внесено до державного реєстру ветеранів. Однак поки складно говорити про якусь остаточну цифру, оскільки війна триває.