Перший віцеспікер Олександр Корнієнко очолить Парламентську групу з питань взаємодії з ОЕСР

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
06 лютого 2024, 12:43

 

Перший заступник Голови Верховної Ради Україн Олександр Корнієнко зустрівся з Генеральним секретарем Організації економічного співробітництва і розвитку (OECD) Матіасом Корманном та її представниками.

У межах зустрічі сторони обговорили створення та діяльність у Верховній Раді України Парламентської групи з питань взаємодії з ОЕСР, яку очолюватиме Олександр Корнієнко.

За його словами, Група «друзів ОЕСР» сприятиме створенню політичного імпульсу навколо законодавчих ініціатив і допоможе Організації отримати глибше розуміння парламентських рішень, що стосуються реалізації Програми.

«Чотирирічна програма була започаткована ОЕСР та Кабінетом Міністрів України й спрямована на підтримку порядку денного реформ, відновлення та реконструкції в Україні, а також на реалізацію амбіцій України щодо вступу до Організації та Європейського Союзу», — зауважив Олександр Корнієнко.

Насамкінець він запевнив про готовність до всіх завдань і викликів, а також подякував за діалог.

У зустрічі також взяли участь народні депутати України: Голова Комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна, Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, Перший заступник Голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк, заступник Голови Комітету з питань транспорту та інфраструктури Володимир Крейденко, заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Олексій Мовчан, секретар Комітету з питань бюджету Володимир Цабаль, член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін і член Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Максим Хлапук.

Довідково. 7 червня 2023 року ОЕСР та Уряд України започаткували чотирирічну програму (далі – Програма), яка спрямована на підтримку порядку денного реформ, відновлення та реконструкції в Україні, а також на реалізацію амбіцій України щодо вступу до ОЕСР та Європейського Союзу.

Програма була підписана в Парижі на засіданні Ради ОЕСР на рівні міністрів (СМР) Генеральним секретарем ОЕСР Матіасом Корманном та в Києві Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

Програма була розроблена у співпраці з Урядом України та відображає його пріоритети, спрямовані на зміцнення інституцій та врядування, продовження боротьби з корупцією, залучення інвестицій приватного сектору та закладення основ для довгострокового добробуту і можливостей для населення країни.

Вона допоможе наблизити Україну до стандартів та передового досвіду ОЕСР і, зрештою, сприятиме вступу України до ЄС.