Перший заступник Голови Верховної Ради Україн Олександр Корнієнко зустрівся з Генеральним секретарем Організації економічного співробітництва і розвитку (OECD) Матіасом Корманном та її представниками.

У межах зустрічі сторони обговорили створення та діяльність у Верховній Раді України Парламентської групи з питань взаємодії з ОЕСР, яку очолюватиме Олександр Корнієнко.

За його словами, Група «друзів ОЕСР» сприятиме створенню політичного імпульсу навколо законодавчих ініціатив і допоможе Організації отримати глибше розуміння парламентських рішень, що стосуються реалізації Програми.

«Чотирирічна програма була започаткована ОЕСР та Кабінетом Міністрів України й спрямована на підтримку порядку денного реформ, відновлення та реконструкції в Україні, а також на реалізацію амбіцій України щодо вступу до Організації та Європейського Союзу», — зауважив Олександр Корнієнко.

Насамкінець він запевнив про готовність до всіх завдань і викликів, а також подякував за діалог.

У зустрічі також взяли участь народні депутати України: Голова Комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна, Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, Перший заступник Голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк, заступник Голови Комітету з питань транспорту та інфраструктури Володимир Крейденко, заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Олексій Мовчан, секретар Комітету з питань бюджету Володимир Цабаль, член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін і член Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Максим Хлапук.

Довідково. 7 червня 2023 року ОЕСР та Уряд України започаткували чотирирічну програму (далі – Програма), яка спрямована на підтримку порядку денного реформ, відновлення та реконструкції в Україні, а також на реалізацію амбіцій України щодо вступу до ОЕСР та Європейського Союзу.

Програма була підписана в Парижі на засіданні Ради ОЕСР на рівні міністрів (СМР) Генеральним секретарем ОЕСР Матіасом Корманном та в Києві Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

Програма була розроблена у співпраці з Урядом України та відображає його пріоритети, спрямовані на зміцнення інституцій та врядування, продовження боротьби з корупцією, залучення інвестицій приватного сектору та закладення основ для довгострокового добробуту і можливостей для населення країни.

Вона допоможе наблизити Україну до стандартів та передового досвіду ОЕСР і, зрештою, сприятиме вступу України до ЄС.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

05 травня 2024 09:34
03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00