Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе провела зустріч з єврокомісаром з питань навколишнього середовища Віргінюсом Сінкєвічусом

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
17 вересня 2021, 16:45

Сторони обговорили співпрацю України та Європейського Союзу у сфері довкілля, зокрема, в частині виконання Угоди про асоціацію.

Зокрема, йшлося про необхідність активізації законодавчої роботи в царині охорони довкілля відповідно до Угоди про асоціацію.

Іванна Климпуш-Цинцадзе поінформувала єврокомісара про те, що Комітет першим ініціював слухання щодо долучення України до «Зеленої угоди» ЄС. У цьому контексті, Голова Комітету вважає, що потрібно переглянути «екологічний» додаток до Угоди про асоціацію з огляду на амбітніші зобов’язання України в межах «Зеленої угоди». Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила, що важливо, аби оновлений додаток містив спільні зобов’язання, а також реальні інструменти їхньої реалізації.

«Ми вже маємо оновлений додаток ХХVII (енергетика), але на практиці бракує механізмів його реалізації. Тому треба уникнути цього в майбутніх оновлених додатках», – зауважила Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС.