Комітет з питань економічного розвитку доопрацював законопроєкт щодо вдосконалення системи органів АМКУ і рекомендує Верховній Раді прийняти його в цілому

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
26 листопада 2020, 14:36

Комітет з питань економічного розвитку на своєму засіданні розглянув проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України "Про Антимонопольний комітет України" та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення системи органів Антимонопольного комітету» (№ 3132) у повторному другому читанні.

Законопроєкт направлений на вдосконалення роботи Антимонопольного комітету України (АМКУ) як органу оскарження. Проєктом передбачається утворити в АМКУ Комісію з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель у складі не менше трьох уповноважених, яких призначати у порядку, передбаченому для призначення державних уповноважених АМКУ.

Комітет розглянув і підтримав ряд правок і ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді за результатами розгляду у повторному другому читанні прийняти проект Закону в цілому з техніко-юридичним опрацюванням.

Члени Комітету повернулися до розгляду у другому читані проекту Закону «Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" щодо закупівлі природного газу» (№ 3176).

За результатами обговорення були підтримані пропозиції заступниці голови Комітету Роксолани Підласи доповнити законопроект і внести до порівняльної таблиці з подальшим врахуванням нові поправки, виклавши їх в редакції Комітету. Зокрема, правками внесено зміни до термінів набрання чинності окремими положеннями Закону.

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді за результатами розгляду у другому читанні прийняти проєкт Закону в другому читанні та в цілому з техніко-юридичним опрацюванням.