Огляд головних тем «Голосу України» від 18 січня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
18 січня 2019, 09:55

Сьогодні у «Голосі України»:

Ухвалено законопроект про зміну підлеглості релігійних громад

Музей, театр, лікарні та інших "переселяють" з міста

Лише ті, хто пізнав, що таке війна, розуміють справжню ціну миру

Нова космічна програма на 27 мільярдів гривень

 

Ухвалено законопроект про зміну підлеглості релігійних громад

Відкривши ранкове засідання, Голова Верховної Ради Андрій Парубій нагадав, що в понеділок дав доручення Комітету з питань культури та духовності доопрацювати відповідно до зауважень та рекомендацій Європейського суду з прав людини законопроект № 4128-д щодо зміни релігійними громадами підлеглості.

"Переконаний, що сьогодні ми маємо мобілізуватися і ухвалити цей законопроект, адже цього потребує ситуація, яка склалася в Україні", - сказав він та проілюстрував це подіями, що на початку тижня мали місце в селі Брониця Камінь-Каширського району Волинської області. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/312576)

Музей, театр, лікарні та інших "переселяють" з міста

У Сумах спалахнув конфлікт між міською та обласною владами. Йдеться до того, що місто нинішнього року втратить 74 млн грн податку з доходів фізичних осіб. Це - чимала діра, яку потрібно буде чимось залатати. Проблему винесли на розгляд сесії міськради. Окрім депутатів та чиновників, на зібрання прибула група сумчан із плакатами в руках (на знімку). На них було написано, що замість Сум нову автомагістраль будуватимуть у Краснопільському районі, ветеранський госпіталь переведуть із обласного центру до Білопільського району, а обласний драмтеатр - до приміського села Косівщина. На кількох плакатах були розміщені антипартійні гасла, спрямовані проти політичної сили, яка утримує на Сумщині владу на рівні області. (читайте у «Голосі України» на 1, 15 стор. >>> article/312537)

Лише ті, хто пізнав, що таке війна, розуміють справжню ціну миру

"Але мир - це не просто відсутність війни. Мир - це ще й свобода, це можливість бути господарем на своїй землі. Це право вільно обирати і визначати своє власне майбутнє". На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко під час традиційної зустрічі із главами дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні. Участь у зустрічі взяв Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Глава держави підкреслив також, що Росія не збирається зупинятися лише на Україні і випробовує свої новітні технології гібридної війни. "І лише питання часу, де Кремль їх застосує завтра. У Москві добре розуміють стратегічну цінність України з точки зору реалізації своїх імперіалістичних фантазій. Розрахунок простий: що Україна впаде, що Україна не втримається. Якщо не втримається наша країна - це лише підживить російські апетити в інших куточках Європи і світу", - зазначив Петро Порошенко, додавши, що методи російської агресії змінюються, але незмінно стабільним залишається лише одне - відсутність прагнення до миру. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/312549)

Нова космічна програма на 27 мільярдів гривень

Комітет з питань науки і освіти рекомендував парламенту ухвалити в першому читанні за основу внесений урядом проект закону «Про затвердження Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2019—2023 роки» (реєстр. № 9457 від 28.12.2018 р.) з урахуванням поправок народних депутатів... (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/312551)

 

Повний випуск «Голосу України» від 18.01.2019 на сайті: http://www.golos.com.ua