20 травня 2024
1400

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів проведе чергове засідання в режимі відеоконференції.

Порядок денний (проект):

Питання, що розглядаються в порядку контролю:

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

Підготовка до розгляду пропозицій Президента України:

1. Пропозиції Президента України до Закону України "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо встановлення додаткових підстав розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця та деяких інших питань" (законопроект реєстр. № 7731).

Попередній розгляд:

2. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України (реєстр. № 11122, Кабінет Міністрів України).

3. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо правового статусу громадських об’єднань ветеранів війни (реєстр. № 11123, Кабінет Міністрів України).

4. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

- про внесення змін до пункту 3-2 статті 15 Закону України "Про гуманітарну допомогу" щодо розширення переліку набувачів гуманітарної допомоги з метою забезпечення в період дії воєнного стану надання споживачам послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (реєстр. № 11155, н.д. Гривко С., Остапенко А.);

- про внесення змін до статті 15 Закону України "Про гуманітарну допомогу" щодо переліку набувачів гуманітарної допомоги (реєстр. № 11155-1, н.д. Пивоваров Є. та інші);

- про внесення змін до статті 15 Закону України "Про гуманітарну допомогу" щодо розширення переліку набувачів гуманітарної допомоги (реєстр. № 11155-2, н.д. Цимбалюк М., Кучеренко О.).

5. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про гуманітарну допомогу" щодо забезпечення використання гуманітарної допомоги для відновлення втрачених або пошкоджених виробничих потужностей комунальних підприємств та безперервного надання якісних послуг для населення (реєстр. № 11165, н.д. Безгін В., Аліксійчук О.).

6. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процедур проведення медико-соціальної експертизи (реєстр. № 11225, н.д. Третьякова Г. та інші).

7. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України “Про одноразову грошову допомогу за шкоду життю та здоров’ю, завдану працівникам об’єктів критичної інфраструктури, державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України” щодо права на призначення і виплату одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю, працівників, які здійснюють будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд (реєстр. № 11192, н.д. Третьякова Г. та інші).

8. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення норм, що регулюють питання надання соціальних гарантій особам, яких визнано ветеранами війни та членами сімей загиблих Захисників і Захисниць України (реєстр. № 11116, н.д. Никорак І. та інші).

9. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про безпеку та здоров’я працівників на роботі (реєстр. № 10147, Кабінет Міністрів України).

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

10. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за порушення вимог законодавства про безпеку та здоров’я працівників на роботі (реєстр. № 10148, Кабінет Міністрів України).

Інші питання:

11. Про створення робочої групи з доопрацювання до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення національної системи кваліфікацій відповідно до актуальних потреб ринку праці та інших питань (реєстр. № 9630).

12. Про створення робочої групи для підготовки проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо дерегуляції застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні.

 


Повернутись до календаря подій

Версія для друку

Ще анонсовані події
29 липня 2024, 10:00:
29 липня 2024, 11:00:
30 липня 2024, 10:00:
31 липня 2024, 10:00:
01 серпня 2024, 10:00:
01 серпня 2024, 10:00:
06 серпня 2024, 10:00:
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування