23 квітня 2024
1100


Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова проведе чергове засідання.

Порядок денний (проект):

1. Проект Закону про внесення змін до статті 15 Закону України «Про державну підтримку медіа, гарантії професійної діяльності та соціальний захист журналіста» щодо приведення її положень у відповідність із Законом України «Про страхування» (реєстр. № 11153 від 08.04.2024р.р., внесений народними депутатами України Я.Юрчишиним, Є.Кравчук, М.Потураєвим, С.Швецем, Є.Брагаром та іншими).

2. Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про оборону України» щодо реалізації деяких норм міжнародного гуманітарного права в Україні (реєстр. № 11126 від 26.03.2024р., внесений народними депутатами України І.Копитіним, Є.Брагаром, А.Клочком та іншими).

3. Про звернення трудового колективу Комунального підприємства «Муніципальна телевізійна мережа» Запорізької міської ради щодо можливого адміністративного тиску з боку керівника органу управління майном – начальника управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради.

4. Про звернення генерального директора ТОВ «Телекомпанія «НБМ» («5 канал») В.Мжельського щодо обмеження права на свободу слова шляхом вимкнення цифрового сигналу телеканалу та сприяння у відновленні мовлення.

5. Про звернення головного редактора онлайн-медіа «На часі» Олега Єрмолінського про взяття на контроль Комітету розслідування кримінального провадження, в якому він виступає заявником.

6. Про звернення Віце-прем’єр-міністра України Ірини Верещук щодо ознайомлення та надання, у разі наявності, пропозицій до розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Стратегії відновлення державної влади та реінтеграції населення деокупованих територій України на період до 2026 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації у 2024- 2026 роках».

7. Про звернення заступника Міністра з питань європейської інтеграції Міністерства культури та інформаційної політики України Тараса Шевченка про участь у Міжнародній конференції з медіаграмотності та саморегулювання медіа.

8. Про ознайомлення з інформаційно-аналітичною довідкою підготовленою аналітичним відділом газети «Повернись на 100%» щодо  загальної внутрішньополітичної та соціально-економічної ситуації на тимчасово окупованих територіях Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей за березень 2024 року.

9. Про підготовку круглого столу на тему: «Про доступ журналістів до кулуарів Верховної Ради України та відновлення онлайн-трансляції засідань парламенту».

10. Різне.


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування