18 березня 2024
1400

Третій Парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи відбудеться у Ризі у жовтні цього року у межах непохитної підтримки Латвією України та її відданості підтримці міжнародного порядку, заснованого на правилах.

Співорганізаторами заходу стануть Спікерка Саейми Латвії Дайга Міеріня та Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Третій Парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи має на меті підвищити глобальну обізнаність і підтримку суверенітету й територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів, а також акцентувати на глобальному впливі російської агресії та продовжити проливати світло на злочини агресора на міжнародному рівні.

«Війна росії проти України, Європи та демократичного світу розпочалась у 2014 році з окупації українського Криму й має завершитися звільненням всієї території України, включно з Кримом. Об'єднаймо наші голоси та енергію. Давайте спрямуємо наші дії й наші емоції у цілеспрямовані дії, тому що рішення, які ми ухвалюємо сьогодні, визначатимуть майбутнє наших народів і всього світу. Я вдячний Латвії та її Парламенту за рішення прийняти у себе Третій Парламентський саміт і переконаний, що він стане ще одним доказом важливої ролі, яку парламенти можуть відігравати у консолідації зусиль на підтримку нашої перемоги», — наголосив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук. 

«Боротьба за свободу й безпеку України відбувається не лише на фронті, але й на міжнародній арені. Під час мого нещодавнього візиту в Україну я побачила, що українці люблять свою Батьківщину так само палко, як і ми, латвійці. Без сумніву, така любов до Батьківщини принесе перемогу над жорстоким агресором на рідній землі українців, але для того, щоби це сталося якнайшвидше, важливо зберегти послідовну підтримку міжнародної спільноти та непохитне переконання, що для досягнення перемоги Україні важливий кожен союзник», — заявила, зі свого боку, Спікерка Саейми Латвійської Республіки Дайга Міеріня. 

Попередні Парламентські саміти Міжнародної Кримської платформи були організовані у Загребі й Празі, в яких брали участь парламентарії з багатьох країн і міжнародних парламентських організацій.

 

 


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування