18 березня 2024
0930

Участь у дев’ятій Конференції спікерів Стратегії ЄС щодо Дунайського регіону візьмуть спікери або їхні представники, зокрема, парламентів Республіки Австрія, Республіки Болгарія, Республіки Хорватія, Чеської Республіки, Федеративної Республіки Німеччина, Угорської Республіки, Республіки Чорногорія, Республіки Молдова, Республіки Сербія, Республіки Словаччина, Республіки Словенія та України. 

Програмою візиту передбачена значна кількість двосторонніх зустрічей Голови Верховної Ради України з колегами-спікерами парламентів і керівництвом Республіки Австрія. 

«Головне завдання, яке стоїть перед нами, — максимальне залучення допомоги у боротьбі з агресором. російський режим несе загрозу не лише для України, але й для всієї системи європейської та міжнародної безпеки. Маємо активно гуртувати парламентське середовище навколо України. Про це говоритиму як з австрійськими партнерами, так і з усіма учасниками парламентського Саміту у Відні», — наголосив Руслан Стефанчук.

За словами Спікера Парламенту України, «Україна має активно використовувати потенціал регіональної співпраці задля досягнення декількох цілей: надійної підтримки у протидії російській агресії та прискореної інтеграції до європейського та євроатлантичного простору з безумовним виконанням усіх вимог». 

У фокусі уваги учасників зустрічі буде розвиток співпраці у Дунайському регіоні з наголосом на ризики для регіональної безпеки й екології, спричинені вторгненням росії в Україну.

 

 


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай пленарне засідання!
Станьте свідком роботи парламенту крaїни — подайте заяву на відвідання пленарного засідання онлайн!
Подати заявку Правила перебування